Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Στη Μόσχα ο Τσίπρας το Μάιο μετά από πρόσκληση του Πούτιν.



Στις 9 Μαΐου, οπότε θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τη νίκη των λαών ενάντια στον φασισμό, προσκάλεσε στη Μόσχα ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν.
Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδει στον αγώνα κατά του ναζισμού, εκφράζοντας την πρόθεση να ανταποκριθεί στην πρόσκληση. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου ανακοίνωσε πως οι δύο άνδρες μίλησαν το μεσημέρι της Πέμπτης έπειτα από αίτημα του

Βλαντιμίρ Πούτιν.  Με τον τρόπο αυτό διευρύνεται ακόμα περισσότερο το πεδίο των έντονων διαπραγματεύσεων και οι μοχλοί πίεσης της Ελλάδας έναντι της γερμανικής αδιαλλαξίας. Πληροφορίες από κυβερνητικούς κύκλους σημειώνουν ότι η επικοινωνία έγινε έπειτα από αίτημα του κ. Πούτιν, ο οποίος εμφανίζει έντονο ενδιαφέρον για τις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης.
Ο Ρώσος Πρόεδρος συνεχάρη τον Πρωθυπουργό για την εκλογή της νέας κυβέρνησης. Παράλληλα, ο Ρώσος Πρόεδρος και ο Πρωθυπουργός τόνισαν την ανάγκη για ουσιαστική ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας-Ρωσίας -δύο χώρες με βαθιές και ιστορικές σχέσεις- ιδίως στους τομείς της οικονομίας, της ενέργειας, του τουρισμού, του πολιτισμού και των μεταφορών.
Συζητήθηκαν, επίσης, οι διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, ενώ τονίσθηκε η σημασία εξασφάλισης της ειρήνης και της σταθερότητας στην Ουκρανία, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου