Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Κύριε Τσίπρα! Μη χαθείτε στη μετάφραση γιατί θα τιμωρηθείτε από το λαό



Είναι αδιάφορο αν θα το πουν μνημόνιο. Δεν ενδιαφέρει κανένα αν θα υπάρχει η λέξη επέκταση. Δεν θα σκοτιστεί ουδείς αν θα χαρακτηριστεί ως γέφυρα ή ως συνέχιση του μνημονίου
Αρκεί βεβαίως να μην υπάρχουν οι πολιτικές της λιτότητας. Να μην δεσμευτεί η κυβέρνηση για περικοπή των συντάξεων κυρίων ή επικουρικών ή και των δύο. Να μην αναλάβει καμία
υποχρέωση για επιβολή πρόσθετων φορολογικών μέτρων. Να μην συναινέσει σε μέτρα που θα βυθίσουν τη χώρα στην ύφεση.
Αντιθέτως θα ήταν ευχής έργο να υπάρχει ρητή αναφορά και δέσμευση για αναπτυξιακές πολιτικές, πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, εξαφάνιση της γραφειοκρατίας στο δημόσιο, εφαρμογή ενός δίκαιου και αναπτυξιακού φορολογικού συστήματος.
Ο σχολαστικισμός και οι τακτισμοί ή οι συμβολισμοί είναι χωρίς κανένα περιεχόμενο, χωρίς καμία αξία, ένα εντελώς άδειο πουκάμισο για τον ελληνικό λαό, τον άνεργο, τον δοκιμαζόμενο από την ανθρωπιστική κρίση και αυτό οφείλει να το κατανοήσει ο κύριος Τσίπρας και η κυβέρνηση.
Δεν έχει καμία σημασία, καμία αξία, το αντίθετο μάλιστα, αν ονομαστεί γέφυρα και αναλαμβάνονται δεσμεύσεις για μείωση συντάξεων ή επιβολή περισσότερων φόρων.
Το παιχνίδι το έχετε στα χέρια σας και εσείς θα κερδίσετε αν η συμφωνία στην ουσία είναι καλή, ενώ εσείς θα φορτωθείτε όλο το κόστος αν κερδίσετε στη διατύπωση και ηττηθείτε στην ουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου