Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Ολοκληρώθηκε το Eurogroup - Συμφωνία για τετράμηνη παράταση



Μετά από... συνεχείς διαβουλεύσεις και ατελείωτες συναντήσεις, το αποψινό Eurogroup είχε ως αποτέλεσμα μία αρχική συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των ευρωπαίων εταίρων.

Η συνεδρίαση του Eurogroup ξεκίνησε με περισσότερες από τρεις ώρες καθυστέρηση και συγκεκριμένα στις 19:30 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) της Παρασκευής.



Ο "λευκός καπνός" για τον οποίο έκανε λόγο ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, κατά την άφιξή του στην συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης, φαίνεται τελικά να... βγήκε.
Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η ανακοίνωση της απόφασης του Eurogroup για την επέκταση της δανειακής σύμβασης της Ελλάδας για τέσσερις μήνες.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συμφωνία δεν περιλαμβάνει την υποχρέωση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης του τρέχοντος προγράμματος, ούτε και τη λήψη μέτρων λιτότητας.
Ωστόσο, η νέα ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται να καταθέσει μέχρι την Δευτέρα υπόμνημα στα κράτη μέλη της ευρωζώνης με αναλυτικό κατάλογο μεταρρυθμίσεων που θα εφαρμόσει.

Το αγγλικό κείμενο της συμφωνίας:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου