Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

H πρώτη αποικία στο διάστημα-Ανακοινώθηκαν οι εκατό άνθρωποι για το ταξίδι στον Άρη χωρίς επιστροφή



Περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι είχαν το θάρρος να το τολμήσουν, και τώρα, δύο χρόνια μετά, ανακοινώθηκαν τα εκατό ονόματα των πρόθυμων εξερευνητών του διαστήματος για ένα εισιτήριο στον πλανήτη Άρη χωρίς επιστροφή.Είναι γνωστό εδώ και αρκετά χρόνια ότι οι περιορισμένοι πόροι της γης δεν μπορούν να αντέξουν τoν συνεχώς αναπτυσσόμενο πληθυσμό. Και ενώ διάφορες πιθανές λύσεις έχουν απορριφθεί, όπως οι πλωτές πόλεις, η
μετανάστευση στον Άρη φαίνεται να είναι η πιο δημοφιλής ιδέα.
Η ιδέα μπορεί να φαίνεται ριζοσπαστική ή ακόμη και ανέφικτη, όμως υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν σ’ αυτή, συμπεριλαμβανομένων και μεγάλων ονομάτων όπως η Space X του Elon Musk.
Η αποστολή Mars 1 προσπαθεί να κάνει το όραμα πραγματικότητα και ήδη έχει επιλέξει τους ανθρώπους που πρόκειται να μεταναστεύσουν στον Άρη μέσα στην επόμενη δεκαετία για να συμβάλλουν στη δημιουργία μιας μόνιμης αποικίας.
Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ξεκίνησε το 2013 και μετά από 202.000 αιτήσεις ο αριθμός μειώθηκε στους 1000 στον πρώτο γύρο και στους 660 στον δεύτερο. Τώρα ο αριθμός των υποψηφίων είναι 100.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου