Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Γιούνκερ: 2 δις ευρώ το 2015 στην Ελλάδα για ανάπτυξη και κοινωνική συμμετοχή



Ο πρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ανακοίνωσε σήμερα ότι εντός του 2015 θα παρασχεθούν κοινοτικά κονδύλια της τάξεως των 2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ, που μπορούν να προσανατολιστούν σε δραστηριότητες σχετικές με την τόνωση της ανάπτυξης και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.


Ο πρόεδρος της Επιτροπής σημείωσε ότι δικαιούχοι είναι και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ ανέφερε ότι στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την ευθύνη για την υποβοήθηση της Ελλάδας θα τη φέρει ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις. Επισήμανε επίσης πως σε ό,τι αφορά τα συγχρηματοδοτούμενα από την ΕΕ και την Ελλάδα έργα, το ποσοστό της ελληνικής συμμετοχής αναλογεί στο 5%.

Ικανοποιημένος δήλωσε και ο πρόεδρος της ΕΕ Ντόναλντ Τουσκ ο οποίος ανέφερε ότι οι χθεσινές συζητήσεις ήταν χρήσιμες στον βαθμό που βοήθησαν τους πάντες να προσγειωθούν στην πραγματικότητα. Ανέφερε επίσης ότι μετά τις χθεσινές διαβουλεύσεις δεν υπάρχουν παρανοήσεις ως προς το τι θα πρέπει να γίνει.

star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου