Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Λεφτά υπάρχουν μέχρι τις 20 Απριλίου, λέει το Reuters



Εάν η Ελλάδα δεν λάβει νέα βοήθεια από τους πιστωτές της θα ξεμείνει από χρήματα έως τις 20 Απριλίου, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.
Όπως σημειώνεται, «η Αθήνα αγωνίζεται να στείλει μια λίστα από μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζει στους πιστωτές της τις επόμενες ημέρες με την ελπίδα να ξεκλειδώσει νέα βοήθεια και να αποφύγει τη χρεοκοπία».
Το πρακτορείο επισημαίνει πως η κυβέρνηση βασίστηκε το τελευταίο διάστημα σε
συναλλαγές επαναγοράς (repo) – δανειζόμενη χρήματα από κρατικούς οργανισμούς – για να καλύψει τις ταμειακές ανάγκες της, ωστόσο μπορεί να συνεχίσει να βασίζεται σε αυτό το μέτρο για μερικές μόνο εβδομάδες. «Αν και θα είναι δύσκολο, η χώρα μπορεί να τα καταφέρει χωρίς βοήθεια έως τις 20 Απριλίου περίπου, χρησιμοποιώντας βραχυπρόθεσμο δανεισμό από τους κρατικούς οργανισμούς», λέει πηγή στο Reuters.
Η Αθήνα ελπίζει η έγκριση του καταλόγου των μεταρρυθμίσεων από τους υπουργούς Οικονομικών να επιτρέψει την επιστροφή των 1,9 δισ. ευρώ από τα κέρδη που κατέγραψε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στα ελληνικά ομόλογα, αναφέρει η πηγή.

Η Αθήνα περιμένει επίσης την επιστροφή περίπου 1,2 δισ. ευρώ από το ΤΧΣ που επεστράφησαν στην Ευρωζώνη τον περασμένο μήνα, σημειώνει η ίδια πηγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου