Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

7 ενδείξεις ότι η σχέση σας είναι υγιής



Η επικοινωνία, ο σεβασμός αλλά και το χιούμορ, τα ραντεβού και η καλή σεξουαλική ζωή είναι ενδείξεις που αποδεικνύουν ότι η σχέση που έχετε είναι υγιής και ευτυχισμένη. Όλοι τις ξέρουμε αλλά κάποιοι τις ξεχνάμε. Δείτε ποιες είναι οι 7 συνήθειες που όλα τα ζευγάρια που βρίσκονται σε μια πετυχημένη σχέση μοιράζονται:
1. Φροντίδα: Η φροντίδα είναι η βάση για να δημιουργήσουμε μια σχέση που βασίζεται
στην εμπιστοσύνη και την ασφάλεια. Λίγα ζευγάρια που αμφέβαλλαν ο ένας για τον άλλο κατάφεραν να διαρκέσουν, ενώ η πίστη και η αφοσίωση πάντα λειτουργούσαν σαν θεμέλια μιας σχέσης.
2.Συμβιβασμός: Όλοι πληγωνόμαστε μέσα σε μια σχέση, όλοι έχουμε διαφωνίες και απογοητεύσεις. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια έχουν βρει τον τρόπο να συμβιβάζονται, να αντιδρούν λογικά και να φέρονται με σεβασμό.
3. Ξέρετε ότι οι διαφωνίες είναι υγιείς: Τα ζευγάρια που βρίσκονται σε ευτυχισμένες σχέσεις γνωρίζουν καλά ότι οι διαφωνίες είναι απόλυτα φυσιολογικές και πως κάποιες φορές δεν μπορούν να αποφευχθούν. Για αυτό τις αντιμετωπίζουν με ψυχραιμία και ποτέ δεν βάζουν τα προβλήματα ‘κάτω από το χαλάκι’.
4.Επικοινωνία: Η ειλικρινής επικοινωνία που γίνεται με σεβασμό από δύο ανθρώπους που ξέρουν να μιλούν αλλά και να είναι καλοί ακροατές, είναι απαραίτητη σε μια υγιή σχέση.
5.Δεν είστε επικριτικοί: Οι υγιείς σχέσεις επιτρέπουν στα ζευγάρια να δείξουν την συντροφικότητα, την συμπαράσταση και την αγάπη τους. Εάν μπορείτε να εκφραστείτε ελεύθερα και ο σύντροφός σας δεν είναι επικριτικός τότε σίγουρα έχετε μια ευτυχισμένη σχέση.
6. Αισθάνεστε ο εαυτός σας; Μια υγιής σχέση συμβαδίζει με τον τρόπο που έχετε επιλέξει να ζήσετε, με τις ιδέες σας και τα όνειρά σας.
7. Έχετε καλύτερη ποιότητα ζωής: Μια υγιής σχέση μας επιτρέπει να εξελιχθούμε ως άνθρωποι, ως επαγγελματίες, ως γυναίκες. Η ευτυχία έρχεται όταν μαζί με τον σύντροφό μας έχουμε αποκτήσει μια καλύτερη ποιότητα ζωής αναφορικά με τους στόχους μας και τις απαιτήσεις μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου