Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Σόιμπλε: «Προσπαθώ να διατηρήσω την ψυχραιμία μου με την Ελλάδα»



«Προσπαθώ να διατηρήσω την ψυχραιμία μου στο θέμα της Ελλάδας, όμως εκείνη δεν βοηθάει» δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόφγκανγκ Σόιμπλε από την Αυστρία, λίγες ώρες αφότου έκανε λόγο για λανθασμένη μετάφραση προηγούμενης δήλωσής του για τον Γιάνη Βαρουφάκη.
Μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης σε εκδήλωση στη Βιέννη παρουσία του Αυστριακού ομολόγου του, τόνισε πως  η Ελλάδα «σίγουρα δεν είναι μία χαμένη υπόθεση» και σχολίασε πως είχε καλύτερες επιδόσεις στο τέλος του προηγούμενου έτους από αυτό που προέβλεπε το σχέδιο διάσωσης,

«Παρά τον σκεπτικισμό, η ανάπτυξη της Ελλάδας έως το τέλος του περασμένου έτους ήταν καλύτερη απ’ ό,τι είχε καθοριστεί από το πρόγραμμα» δήλωσε ο Γερμανός υπουργός.
Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε περί λανθασμένης μετάφρασης των δηλώσεών του, με τις οποίες χαρακτήριζε ως «ανόητα αφελή» τον Ελληνα ομόλογό του, Γιάνη Βαρουφάκη.
Στις δηλώσεις του, οι οποίες έγιναν στα γερμανικά, ο κ. Σόιμπλε ανέφερε ότι δεν ασπάζεται την άποψη ότι ο Ελληνας υπουργός οικονομικών είναι «ξαφνικά αφελής», φράση του μεταφράστηκε λανθασμένα από κάποια ελληνικά μέσα ενημέρωσης ως «ανόητα αφελής».
Πάντως, σημειώνεται ότι ο ίδιος ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, με δήλωσή του την Πέμπτη, χαρακτήρισε «ανοησίες» τους ισχυρισμούς ότι προσέβαλε τον Γιάνη Βαρουφάκη, κληθείς να σχολιάσει τη διαμαρτυρία της Αθήνας στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.
Ο κ. Σόιμπλε διευκρίνισε ότι ουδέποτε αποκάλεσε τον Ελληνα υπουργό «ανόητα αφελή».
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου