Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Σαμαράς: Η κυβέρνηση συνυπέγραψε, δεν έσκισε το Μνημόνιο



“Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έσκισε το μνημόνιο, αλλά το συνυπέγραψε", υπογράμμισε ο Αντώνης Σαμαράς, σε αναλυτική δήλωση που έκανε το μεσημέρι της Πέμπτης. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε στη δημοσιότητα και το πλήρες κείμενο της απόφασης για την επέκταση της δανειακής σύμβασης, με στόχο "να καταλάβει την αλήθεια κάθε Έλληνας πολίτης ".

"Η σύμβαση που υπέγραψε η κυβέρνηση είναι τροποποίηση της κύριας σύμβασης για να πάρει παράταση 4 μηνών. Το ίδιο είχαμε κάνει κι εμείς για να πάρουμε 2 μήνες παράταση..." τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς. "Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έσκισε το μνημόνιο αλλά το συνυπέγραψε..."



Ο Πρόεδρος της ΝΔ πρόσθεσε ότι το μνημόνιο συνεχίζεται και αυτό επιβεβαιώνεται τόσο από την τρόικα, όσο και από τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ και του ΔΝΤ. "Τα δύο κείμενα είναι πανομοιότυπα, με την ίδια ορολογία", δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

"Καλούμε την κυβέρνηση να αφήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια, τη δημιουργική ασάφεια και τα ψέματα,  να σταματήσει τις παλινωδίες και τις καθυστερήσεις και να εφαρμόσει άμεσα αυτά που υπέγραψε..." τόνισε ο κ. Σαμαράς. "Κάθε μέρα η πραγματική οικονομία καταρρέει. Ο λογαριασμός για την κοινωνία κάθε μέρα μεγαλώνει..."


Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. δεν έχει, άλλωστε, κρύψει την ανησυχία του για το ατελέσφορο των διαβουλεύσεων μεταξύ Αθήνας και «θεσμών», επισημαίνοντας ότι συνιστά οπισθοδρόμηση και απώλεια όσων είχαν επιτευχθεί, με τις θυσίες των πολιτών, τα τελευταία έτη. Η δήλωση του κ. Σαμαρά, την οποία προανήγγειλε η Συγγρού, έρχεται σε μία στιγμή που το Μέγαρο Μαξίμου αναζητά το μείγμα μεταρρυθμίσεων που θα μπορεί, αφενός, να γίνει αποδεκτό από τους εταίρους της χώρας και, αφετέρου, θα είναι ανεκτό από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που επιμένουν στη γραμμή της ρήξης με την Ευρωζώνη. Έπεται, δε, μίας – τουλάχιστον περίεργης – δήλωσης περί «ρήξης» του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, χθες, από την Κρήτη.

Της δήλωσης Σαμαρά αναμένεται να ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση από τον πρώην αναπλ. Υπουργό Οικονομικών και νυν Συντονιστή Οικονομικών Υποθέσεων της Ν.Δ. κ. Χρήστο Σταϊκούρα.
Αύριο, εξάλλου, στις 10:00 το πρωί προγραμματίζεται να συνεδριάσει το άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, που συγκροτήθηκε στον απόηχο της εκλογικής ήττας του Ιανουαρίου. Η πρώτη συνεδρίαση του οργάνου αναμένεται να επικεντρωθεί, μεταξύ άλλων, και στη στάση που θα πρέπει να τηρήσει η Ν.Δ. έναντι των νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης, όταν βέβαια αυτές έρθουν στη Βουλή.   
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου