Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Οι βουλευτές δεν παραδίδουν αυτοκίνητα και αστυνομικούς



Παρά την ευθεία αποδοκιμασία που επιφύλαξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που αρνούνται να παραδώσουν τα αυτοκίνητα της Βουλής και να χρησιμοποιούν τα δικά τους, ελάχιστοι δείχνουν την πρόθεση να συμμορφωθούν.
Και φυσικά δεν είναι μόνον αυτοί. Βουλευτές από όλα τα κόμματα, κυρίως από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ εγείρουν ενστάσεις για το ίδιο θέμα. Παράλληλα όμως, αρκετοί
βουλευτές αντιδρούν εντονότατα σε άλλη πρωθυπουργική δέσμευση που αφορά στη μείωση των αστυνομικών φρουρών για βουλευτές και δημόσια πρόσωπα.
Χαρακτηριστικό είναι το ρεπορτάζ που φιλοξενείται στον ΒΗΜΑτοδότη:
Θυμάστε που ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας κάλεσε από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής τους βουλευτές του να παραδώσουν τα βουλευτικά τους αυτοκίνητα λέγοντάς τους χαρακτηριστικά «εμείς δεν είμαστε σαν τους άλλους»;
Σας πληροφορώ ότι οι περισσότεροι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (μαζί με άλλους της ΝΔ και του ΠαΣοΚ) φέρνουν σοβαρότατες αντιρρήσεις για να παραδώσουν τα βουλευτικά τους αυτοκίνητα. Ανάμεσά τους και ο Κώστας Λαπαβίτσας, ο οποίος θεωρεί ότι είναι αδιανόητο ένας βουλευτής επαρχίας (όπως είναι) να μην έχει βουλευτικό αυτοκίνητο.
Αμ' το άλλο; Που οι περισσότεροι βουλευτές αρνούνται να απελευθερώσουν τον έναν από τους δύο αστυνομικούς που δικαιούνται φέρνοντας σε απόγνωση τον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Πανούση; Τώρα βρήκαν νέα δικαιολογία: αν παραδώσουν τον έναν, ο άλλος που θα μείνει θα εκτελεί 24ωρη βάρδια, πράγμα ανθρωπίνως αδύνατον, όπως λένε. Και άρχισαν τα διαβήματα προς τον κ. Πανούση. Και ξέρετε τι τους απαντά ο υπουργός; «Μην απευθύνεστε σε μένα, απευθυνθείτε στον Πρωθυπουργό, δική του είναι η απόφαση και για τα αυτοκίνητα και για τους αστυνομικούς».
Πού πήγαν οι αστυνομικοί;
Απάντηση στο εύλογο ερώτημα πού βρίσκονται σήμερα οι αστυνομικοί που αποδεσμεύτηκαν από τη φρουρά πολιτικών προσώπων (όσοι τέλος πάντως έχουν αποδεσμευθεί) έδωσε με ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής. Οι μισοί εξ αυτών μετατέθηκαν σε υπηρεσίες της... αρεσκείας τους και όχι σε αστυνομικά τμήματα ή τμήματα ασφαλείας. Οι άλλοι μισοί μετατέθηκαν σε διάφορες διευθύνσεις του Νομού Αττικής και κατόπιν αποσπάστηκαν εκ νέου για την προστασία... πολιτικών προσώπων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου