Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Κοινό Δελτίο Τύπου Συλλόγου Τρίτεκνων




Σας γνωρίζουμε ότι οι Πρόεδροι των Συλλόγων μας συμμετείχαν, ως μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας Συλλόγων Τριτέκνων(ΠΕΣΠΟ3Τ), στις 27-2-2015  σε συναντήσεις με:
-Τον  Υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή,
- Τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Κατρούγκαλο Γιώργο,
-Τον Αναπληρωτή Υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Στρατούλη Δημήτρη και
-Αναπληρωτή Υπουργό  Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα. Θεανώ Φωτίου   

στα πλαίσια του αγώνος για προώθηση του βασικού στόχου μας, της σοβαρής και έμπρακτης αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της Ελλάδος από την Πολιτεία. Μετά την ενημέρωσή που τους παρασχέθηκε, όλοι αναγνώρισαν την αναγκαιότητα αλλά και την θέληση για υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεών τους και ειδικότερα η προώθηση  σχετικής νομοθετικής ρύθμισης στην βάση της προτάσεως νόμου που δύο φορές ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει(2007 και 2012).

Αναλυτικά, στα συνημμένα Δελτία Τύπου της Ομοσπονδίας.

Οι  Πρόεδροι
Σταύρος Πουρτουλίδης                                            Αντώνιος Ντιούδης


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΕ  ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ
(2θμιο σωματείο με Απόφ. Πρωτοδικείου 125/2010) 
                           115 22  Μακρυνίτσης 9,ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ   ΑΘΗΝΑΙ
                                          Τηλ.:6944161115,6944364283  e-mail:pespo3t@yahoo.gr 
                                                                 Αθήνα 28 Φεβρουαρίου 2015 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΣΠΟ3Τ 27 ΦΕΒ 2014
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΣ ΠΕΣΠΟ3Τ ΜΕ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΟΔΕΥΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ;

Γνωρίζεται ότι, το ΔΣ της ΠΕΣΠΟ3Τ στα πλαίσια του αγώνος για προώθηση του βασικού στόχου μας της σοβαρής και έμπρακτης αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της Ελλάδος από την Πολιτεία  πραγματοποίησε στις 27-2-2015, με την συνδρομή του Α' Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων,  κ. Μητρόπουλο Αλέξη, συναντήσεις με:
-Τον  Υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή,
- Τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Κατρούγκαλο Γιώργο,
-Τον Αναπληρωτή Υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Στρατούλη Δημήτρη και
-Αναπληρωτή Υπουργό  Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα. Θεανώ Φωτίου         

Αφού ενημερώθηκαν και κατατέθηκαν σχετικά υπομνήματα τόσο για την βασική μας πρόταση όσο και για τα επιμέρους θέματα-προβλήματα που απασχολούν τις τρίτεκνες οικογένειες για κάθε Υπουργείο(ως συνημμένα) ζητήσαμε να ενημερωθούμε για τις προθέσεις της νέας Κυβερνήσεως για την υλοποίηση της δεσμεύσεώς τους ως αντιπολίτευση (κατατεθειμένη δύο φορές πρόταση νόμου 2007 και 2012) ΄΄ που αφορά τον χαρακτηρισμό των γονέων με τρία τέκνα ως πολυτέκνους΄΄ και την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος.
Όλοι τους αναγνώρισαν την αναγκαιότητα αλλά και την θέληση για θετική έκβαση και για τον σκοπό αυτό θα πραγματοποιηθεί σύντομα μία ακόμη συνάντηση  της ΠΕΠΣΟ3Τ με την καθ ύλην αρμόδια Υπουργό  Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα. Θεανώ Φωτίου προκειμένου αφού ενημερωθεί, να προωθηθεί , επιτέλους, η σχετική νομοθετική ρύθμιση στην βάση της προαναφερόμενης προτάσεως νόμου.Επίσης κατατέθηκαν και σχετικά υπομνήματα στην Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και τους Βουλευτές.
Το ΔΣ της ΠΕΣΠΟ3Τ θεωρεί  κατ΄αρχήν ως θετικό βήμα την ανωτέρω θέση των Υπουργών και αναμένουμε σύντομα μετά την συνεργασία μας να προωθηθεί για ψήφιση η σχετική νομοθετική ρύθμιση.΄Οσον αφορά το θέμα της κινητικότητας και των απολυθέντων τριτέκνων(ΝΠΔΔ & ΝΠΙΔ) ήταν απόλυτη η διαβεβαίωση του Αναπλ. Υπουργού Διοκητικής Μεταρρύθμισης για την κατάργηση και την επαναπρόσληψή τους.

Τα πολλά παιδιά, το μέλλον της Ελλάδος.
Είναι μια υποχρέωση όλων μας προς την Ελλάδα


Συνημμένα σχετικές φωτο



       Ο Πρόεδρος                                              Ο Γεν. Γραμματέας
           ΔΕΙΓΜΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΜΟΥ  7-10-2013
 Σταύρος Πουρτουλίδης                                  Πουλάκης Γεράσιμος                       

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΕ  ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ
(2θμιο σωματείο με Απόφ. Πρωτοδικείου 125/2010) 
115 22  Μακρυνίτσης 9,ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ   ΑΘΗΝΑΙ
Τηλ.:6944161115  e-mail:pespo3t@yahoo.gr
       Αρ.πρωτ.:005/2014                             Αθήνα 2 Φεβρουαρίου 2015

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΕΣΠΟ3Τ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Κ. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ ΠΑΝΟ

ΚΟΙΝ: α.Αναπληρωτές Υπουργοί Εργασίας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης
     ΘΕΑΝΩ ΦΩΤΙΟΥ  &   ΡΑΝΙΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ 
β. Διεύθυνση Προστασίας Οικογένειας

ΣΧΕΤ.: Προτάσεις Νόμου  2007 & 2012 για Χαρακτηρισμό των Τρίτεκνων Οικογενειών ως
             Πολύτεκνες
             
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Σας συγχαίρουμε για την εκλογή σας και την ανάληψη της ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και ευχόμασθε καλή επιτυχία για το καλό όλων των Ελλήνων και της πατρίδας μας. Είναι  απαίτηση καθολική, με ευρεία συναίνεση να ληφθούν άμεσα όλες οι σωστές και αναγκαίες πρωτοβουλίες με την ανάλογη κοινωνική ευαισθησία, ώστε η Χώρα μας επιτέλους να εξέλθει από την βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση.
Είναι ζωτική ανάγκη να αντιμετωπισθεί η εξαθλίωση μεγάλης μερίδος του λαού μας και ιδιαιτέρως των οικογενειών με τρία τέκνα και άνω. Να αποκατασταθεί το αίσθημα δικαίου και νομιμότητας και να νιώσουν οι οικογένειες με πολλά παιδιά ότι η Κυβέρνηση είναι κοντά τους και όχι απέναντί τους. Να σταματήσει επιτέλους να θεωρούνται τα παιδιά τεκμήριο αλλά ευλογία και βασική μας επιδίωξη, ως χώρα που θέλει να βλέπει και να έχει μέλλον. Τα δημογραφικά δεδομένα των τελευταίων ετών για την Χώρα μας είναι τραγικά, οι θάνατοι είναι περισσότεροι από τις γεννήσεις, ο δείκτης γονιμότητας δεν είναι ούτε ένα τέκνα ανά μητέρα. Το ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, είναι πλέον βόμβα εκραγείσα στα θεμέλια του κοινωνικού κράτους μας και τις συνέπειες τις βιώνουμε με τον πιο σκληρό και επώδυνο τρόπο.
Ως πολιτική παράταξη αποδεχθήκατε δύο φορές, το 2007 και 2012,την τεκμηριωμένη εισήγηση του 2θμίου οργάνου μας, που εκπροσωπεί συλλόγους τριτέκνων, και μετά από σχετική συνεργασία, καταθέσατε πρόταση νόμου για τον χαρακτηρισμό  των τρίτεκνων οικογενειών ως πολύτεκνων και την λήψη σοβαρών και αποτελεσματικών μέτρων για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος. Δεν θα αναλύσουμε περαιτέρω την αναγκαιότητα και το επείγον του προβλήματος καθότι στις δύο αιτιολογικές εκθέσεις της προτάσεως νόμου, που υπογράφεται από το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδος σας, τεκμηριώνεται η στοιχειώδης υποχρέωση της νομοθετικής αντιμετώπισης του ζωτικού προβλήματος. Πιστεύουμε ότι η αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος περιλαμβάνεται στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας Κυβέρνησης καθώς και η ένταξη της προαναφερόμενης προτάσεως νόμου στα πρώτα σχέδια νόμου που θα προωθηθούν για ψήφιση στην Βουλή των Ελλήνων.
Επίσης σοβαρό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί από τις ασάφειες του εγκεκριμένου από την ΕΕ Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής 2014-2020 για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους(ΤΕΒΑ) και της σχετικής προσκλήσεως για Διαβούλευση του Υπουργείου Εργασίας(Αρ. Πρωτ.: Δ23/οικ.49505/3609  22-12-2014).Δυστυχώς ορισμένες Περιφερειακές Ενότητες αρνούνται να καλέσουν σε διαβούλευση συλλόγους τριτέκνων.
Παρακαλούμε, για συνάντηση μαζί σας, το συντομότερο, σε συνάρτηση των υποχρεώσεών σας, προκειμένου να ενημερωθείτε αναλυτικότερα και πληρέστερα  για τις προτάσεις και τα προβλήματα που απασχολούν τις οικογένειες με τρία τέκνα.

Με τιμή

 Ο Πρόεδρος                                              Ο Γεν. Γραμματέας
           ΔΕΙΓΜΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΜΟΥ  7-10-2013
 Σταύρος Πουρτουλίδης                                  Πουλάκης Γεράσιμος    

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΕ  ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ
(2θμιο σωματείο με Απόφ. Πρωτοδικείου 125/2010) 
                    115 22  Μακρυνίτσης 9,ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ   ΑΘΗΝΑΙ
Τηλ.:6944161115  e-mail:pespo3t@yahoo.gr
                               Αρ. πρωτ.:016/2015                     Αθήνα 26 Φεβρουαρίου  2015

                        ΠΡΟΣ:ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Αξιότιμε(η) κύριε(α) Βουλευτή,

Σας συγχαίρουμε για την εκλογή σας ως μέλη της Βουλής των Ελλήνων και σας ευχόμασθε επιτυχία στο έργο σας για το καλό των Ελλήνων και της πατρίδος μας.

Όταν η Χώρα στην οποία ζούμε αντιμετωπίζει οξύτατο ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, που οι ολέθριες  επιπτώσεις του ήδη έχουν αρχίσει να εμφανίζονται στην κοινωνική ασφάλιση, στην αποτελεσματική παροχή πρόνοιας, στις συντάξεις, στην οργάνωση της εργασίας, στην μείωση της παραγωγικότητας, στην στελέχωση των ενόπλων δυνάμεων, στις αμοιβές, στην υποχώρηση του ρυθμού ανάπτυξης, στην οικονομική   ύφεση, στην ποιοτική διαφοροποίηση πληθυσμού κ.ά),
Όταν, η απογραφή του 2011 έδειξε ότι ο πληθυσμός της Χώρας μειώθηκε από την προηγούμενη απογραφή (απογραφή 2011-απογραφή 2001=-162.263),
Όταν, τα τελευταία 4 χρόνια, το πένθιμο μοιρολόϊ ακούγεται συχνότερα από ότι οι φωνές και τα γέλια των παιδιών και για 5η συνεχή χρονιά οι θάνατοι να είναι περισσότεροι των γεννήσεων, το δε 2014 χάθηκε μια πόλη 20000 ατόμων και αυτόν τον εκκωφαντικό ήχο να μην τον ακούει η Πολιτεία,
Όταν, ο ειδικός κατά ηλικία δείκτης γονιμότητας την 10ετία(2000 – 2010) έχει μετατοπισθεί από την ομάδα ηλικιών 20 – 24 ετών, που ήταν από την αρχή της δεκαετίας του 1980, προς τις μεγαλύτερες ηλικίες στην ηλικιακή ομάδα 31 – 35, και  περιορίζεται έτι περαιτέρω ο γόνιμος διαθέσιμος χρόνος(από 10 έτη σε 5 έτη),
            Όταν, η Ελλάδα, με δείκτη γήρανση 18,2% σήμερα(αναμένεται να φτάσει το 2060 στο 30%), είναι η 4η  πιο γηρασμένη χώρα παγκοσμίως,12η στην πιο μεγάλη μέση ηλικία(41,3 έτη) και  ο δείκτης οικονομικής εξάρτησης (συνταξιούχοι) από 25% που είναι σήμερα, στο ίδιο χρόνιο όριο αναμένεται να αγγίξει το 57%,δηλαδή, ένας και πλέον υπερήλικας θα αντιστοιχεί σ' ένα άτομο παραγωγικής ηλικίας,
Όταν, η πρώτη από τις προτάσεις που περιέχονται στο ομόφωνο πόρισμα της διακομματικής επιτροπής της Bουλής του 1993 ήταν να ενταχθούν οι οικογένειες με 3 παιδιά στις πολύτεκνες. Παρ’ όλο ότι έχουν περάσει 17 χρόνια από τότε, δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί με την δικαιολογία  υψηλό το κόστος εφαρμογής της, ενώ είναι σε όλους γνωστό ότι διατίθενται τεράστια ποσά για έργα βιτρίνας (για να μην αναφερθεί κανείς στην αλόγιστη σπατάλη του δημόσιου χρήματος..),
Όταν, το κράτος,η Πολιτεία, εξακολουθεί να μη λαμβάνει αποτελεσματικά μέτρα,
Όταν, τα ζευγάρια δεν αποκτούν τον αριθμό των παιδιών που επιθυμούν για: α) οικονομικούς(η ανεπάρκεια των εισοδημάτων τους) και β) λόγους που σχετίζονται με την έλλειψη μέτρων στήριξης της οικογένειας (η ελάχιστη βοήθεια που παρέχει το κράτος στην οικογένεια και το παιδί (έλλειψη βρεφονηπιακών σταθμών, ανεπαρκή οικογενειακά επιδόματα και φορολογικές απαλλαγές, ανεπαρκή σχολεία με ακατάλληλα ωράρια για εργαζόμενους γονείς κ.λπ.),
Όταν, τα πολλά παιδιά από ΄΄ευλογία θεού΄΄που τα θεωρεί ο σοφός λαός μας, κατάντησαν δυστυχώς τεκμήριο,
Όταν, το κόστος αυτό μόνο μια κοντόφθαλμη πολιτική θα το υπολόγιζε εφόσον οι επιπτώσεις της δημιουργούμενης ανισορροπίας στην πυραμίδα του πληθυσμού, λόγω της μείωσης των γεννήσεων έχουν ήδη γίνει αισθητές: γήρανση, επιπτώσεις στα ασφαλιστικά ταμεία, ερήμωση περιοχών, κλείσιμο σχολείων, για να αναφέρουμε επιλεκτικά μόνον ορισμένες,




Τότε,
το ελάχιστο που μπορούσαμε να πράξουμε εμείς οι γονείς με τρία τέκνα, ήταν και είναι να δημιουργούμε συλλόγους που θα έχουν ένα και μοναδικό σκοπό:
την ενημέρωση του κόσμου για την τραγική κατάσταση που ευρίσκεται η Χώρα όσον αφορά το δημογραφικό, την γήρανση του πληθυσμού και την υπογεννητικότητα και την άσκηση πίεσης προς την Πολιτεία για την λήψη σοβαρών μέτρων με προοπτική και όχι ευκαιριακές (ψηφοθηρικές)αποφάσεις που αίρονται κατά περίπτωση μετά από λίγο χρόνο, που στόχο θα έχουν την αναστροφή αυτής της σοβαρής κατάστασης.
                                                                                                                       
Πότε επιτέλους θα αντιληφθούν τα κόμματα εξουσίας ότι το δημογραφικό αποτελεί το υπ' αριθμ.1 εθνικό ζωτικό πρόβλημα, βόμβα στα θεμέλια του Κράτους που έχει εκραγεί;


ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ &  ΖΗΤΑΜΕ
 την έμπρακτη στήριξή σας στον αγώνα μας, προωθώντας  πρωτοβουλίες για την σοβαρή αντιμετώπιση του ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ. Ζητάμε να στηρίξετε την πρότασή μας:
Η πρότασή μας είναι η  τροποποίηση του άρθρου πρώτου του ν. 1910/1944  το οποίο τροποποιήθηκε από τον ν. 860/1979 (ΦΕΚ 2 Α΄),που τροποποιήθηκε με άρθρο 6 ν.3454/2006 ΦΕΚ 75Α΄ ως εξής: "Πολύτεκνοι υπό την έννοια του παρόντος νόμου είναι οι γονείς  που απέκτησαν τρία τουλάχιστον τέκνα από έναν ή περισσότερους γάμους ή νομιμοποιηθέντων ή νομίμως αναγνωρισθέντων ή υιοθετημένων, τα οποία είναι άγαμα και δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό τρίτο (23ο) έτος της ηλικίας τους ή σπουδάζουν σε αναγνωρισμένες τριτοβάθμιες σχολές πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης και αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής ή εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό πέμπτο (25ο) έτος της ηλικίας τους. Στους γονείς αυτούς συνυπολογίζονται και οι γονείς με τρία τέκνα, οι οποίοι κατά την εφαρμογή του παρόντος νόμου έχουν τρία τέκνα ζώντα ανεξαρτήτου ηλικίας. Οι γονείς που απέκτησαν την πολυτεκνική ιδιότητα βάσει των διατάξεων του παρόντος, τη διατηρούν ισοβίως και απολαμβάνουν ισοβίως τα δικαιώματα που απορρέουν από την πολυτεκνική ιδιότητα, τα δε τέκνα τους προστατεύονται και απολαμβάνουν των δικαιωμάτων των τέκνων πολυτέκνων όσο διαρκεί η πολυτεκνική ιδιότητα έστω και του ενός γονέα. Ομοίως και τα τέκνα τρία και άνω που συνυπήρξαν μαζί έστω και για μια ημέρα απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα.΄΄
 Για τις διατάξεις του παρόντος συμπλήρωση ηλικίας θεωρείται η 31 Δεκεμβρίου τους έτους αναφοράς. Από την ψήφιση του παρόντος και εντός ενός έτους με μέριμνα των συλλόγων τριτέκνων και πολυτέκνων θα ενταχθούν τα μέλη των συλλόγων τριτέκνων στους συλλόγους  πολυτέκνων. ΄΄


Τα πολλά παιδιά, το μέλλον της Ελλάδος.
Είναι μια υποχρέωση όλων μας προς την Ελλάδα



ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΕ  ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ
(2θμιο σωματείο με Απόφ. Πρωτοδικείου 125/2010)
115 22  Μακρυνίτσης 9,ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ   ΑΘΗΝΑΙ
Τηλ.:6944161115  e-mail:pespo3t@yahoo.gr
Αρ.πρωτ.:008 /2015              Αθήνα 12 Φεβρουαρίου 2015
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΕΣΠΟ3Τ ΠΡΟΣ  ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ κ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ ΓΙΩΡΓΟΥ.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΣΠΟ3Τ σας συγχαίρουμε για την ανάληψη των  καθηκόντων του Υπουργείου των Εσωτερικών και σας ευχόμασθε καλή επιτυχία  για το καλό του Ελληνικού Λαού.
Ο αγώνας μας, ως γονείς με τρία τέκνα, έχει ένα και μοναδικό στόχο:να πεισθεί η Πολιτεία και η κοινωνία μας για την αναγκαιότητα να αντιμετωπισθεί το σοβαρότατο εθνικό ζωτικό πρόβλημα της πατρίδος μας, το ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ. Είναι ζωτική απαίτηση  η λήψη σοβαρών μέτρων με προοπτική και χωρίς παλινωδίες και προς αυτήν την κατεύθυνση προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε-πείσουμε την  Πολιτεία και Κυβέρνηση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αντιπολίτευση, στήριζε τον δίκαιο αγώνα μας και τις προσπάθειές μας, και αυτό το αναγνωρίζουμε, ,καταθέτοντας δύο φορές,  μετά από εισήγησή μας(2007 σχετικά πρόσφατα το 2012) προτάσεις νόμους για τον χαρακτηρισμό των γονέων με τρία τέκνα ως πολυτέκνους. Δεν υφίσταται ουσιαστικό εμφανές οικονομικό κόστος όπως εξ άλλου αναφέρεται και στην γνωμοδότηση του ΓΛΚ(2012).
    Απευθυνόμασθε σε εσάς, από την νέα σας θέση ως Υπουργού των Εσωτερικών να στηρίξετε έμπρακτα τον δίκαιο αγώνα των τρίτεκνων οικογενειών. Αυτό που απομένει πλέον είναι η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει νομοσχέδιο της Κυβέρνησης. Είναι καιρός να νιώσουν οι οικογένειες με πολλά παιδιά ότι η Κυβέρνηση είναι κοντά τους και όχι απέναντί τους.
Τα επιμέρους θέματα/προβλήματα που απασχολούν σοβαρά τις οικογένειες με τρία τέκνα και απαιτούν άμεση λύση, σας κοινοποιούνται ως συνημμένο στην παρούσα επιστολή μας.
 Παρακαλούμε για μια συνάντηση μαζί σας το συντομότερο, ορίζοντας  τη ημερομηνία  σε συνάρτηση και των υποχρεώσεών σας, όπου και θα σας παρουσιάσουμε την συνολική μας πρόταση αναλυτικά και τεκμηριωμένα.

Τα πολλά παιδιά, το μέλλον της Ελλάδος.
Είναι μια υποχρέωση όλων μας προς την Ελλάδα
Με τιμή

       Ο Πρόεδρος                                              Ο Γεν. Γραμματέας
           ΔΕΙΓΜΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΜΟΥ  7-10-2013
 Σταύρος Πουρτουλίδης                                  Πουλάκης Γεράσιμος                       

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΕ  ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ
(2θμιο σωματείο με Απόφ. Πρωτοδικείου 125/2010) 
                           115 22  Μακρυνίτσης 9,ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ   ΑΘΗΝΑΙ
                                          Τηλ.:6944161115,6944364283  e-mail:pespo3t@yahoo.gr 
                                                                 Αθήνα 12 Φεβρουαρίου 2015


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΕΣΠΟ3Τ ΠΡΟΣ ΑΝΑΠΛ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΟΙΚΤ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ κ.ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ ΓΕΩΡΓΙΟ

1.Στον Ν. 3463/2006 Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων, Άρθρο 203,παράγρ.2 και 3 προστεθεί:’’ και τριτέκνους’’ καθώς και στο Άρθρο 84 παράγραφο 3 νόμου ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ.
            2.Στον Ν.1910/44,η τροποποίηση παρ. 3 Άρθρου 1ο να έχει εφαρμογή για όλες τις κατηγορίες των δημοσίων υπαλλήλων(Δημόσιου τομέα και ΝΠΔΔ).
3.Στα κριτήρια για προσλήψεις στα πλαίσια της κοινωνικής εργασίας να ενταχθούν και οι τρίτεκνοι γονείς και τέκνα αυτών σε ποσοστό τουλάχιστον 20%.
4.Στον Ν.2190/1994,Άρθρο 21(πρόσληψη ορισμένου χρόνου) προστεθούν και οι γονείς με τρία παιδιά και τα τέκνα αυτών.
            5.Στον ν.2643/98 ΦΕΚ Α` 220   Μέριμνα για την απασχόληση προσώπων ειδικών  κατηγοριών και άλλες διατάξεις να ισχύουν οι διατάξεις για προσλήψεις, η ίδια μοριοδότηση (άρθρο 4 παρ.5, παρ.6(370 μόρια+50 ανήλικο+50 αν δεν εργάζεται, ο άγαμος που έχει την επιμέλεια +50), παρ.7(+300ανήλικο+50)  και παρ.8 (προσαύξηση 20%  εφ΄όσον συντρέχουν τρίτεκνος γονέας και τέκνο τρίτεκνης ή/και πολύτεκνης οικογένειας) και άρθρο 9 παρ.2 (μέλος πρωτοβάθμιας επιτροπής περιφερειακής διεύθυνσης ΟΑΕΔ)που ισχύει και στους πολυτέκνους.
6.Στις διατάξεις του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων(ν. 3528/2007 ΦΕΚ 26 Α’) 
=Άρθρο 52,παράγρ. 1,εδάφιο β να γίνει’’…πέραν του 2ου τέκνου…’’
                        =Άρθρο 53, παράγρ.2, πρίν εδάφιο δ προστεθεί ‘’…στην περίπτωση γέννησης 3ου τέκνου το μειωμένο ωράριο παρατείνεται κατά ένα έτος ακόμη.’’
                        =Άρθρο 67,παράγρ.2  να εφαρμόζεται σε γονείς και τέκνα.
                        =Άρθρο 72,παράγρ.6.Να ισχύει και για γονέα με τρία τέκνα.
            7.Αποκατασταθούν όσοι τρίτεκνοι(ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ) που είχαν ενταχθεί στην διαθεσιμότητα και απολύθηκαν καθώς επίσης και όσοι εκ των τριτέκνων είχαν ενταχθεί στην κινητικότητα και απομακρύνθηκαν από την εργασία τους και τοποθετήθηκαν είτε σε δυσμενέστερη θέση είτε πολύ πιο μακριά  από την έδρα της οικογένειάς τους και ουσιαστικά ευρίσκονται σε ιδιότυπη διάσταση.

Ο Πρόεδρος                                              Ο Γεν. Γραμματέας
           ΔΕΙΓΜΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΜΟΥ  7-10-2013
 Σταύρος Πουρτουλίδης                                Πουλάκης Γεράσιμος             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου