Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Ομπάμα προς Μέρκελ."Μην αφήσεις την Ελλάδα να καταρρεύσει"



Για μια «ρεαλιστική συμφωνία» με σκοπό να επιστρέψει η Ελλάδα στην ανάπτυξη εντός της ευρωζώνης συζήτησαν ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ σε τηλεφωνική τους συνομιλία το βράδυ της Τετάρτης. Οι δύο ηγέτες συνομίλησαν σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου κυρίως για το θέμα της Ουκρανίας.
Όπως σημειώνεται, «οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στην ανάγκη πλήρους εφαρμογής των
τριών συμφωνιών του Μινσκ, προκειμένου να επιτευχθεί μια διαρκής και ειρηνική επίλυση στη σύγκρουση. Ακόμη, συμφώνησαν στην μη χαλάρωση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Μόσχα, μέχρι να συμμορφωθεί στα συμφωνηθέντα. Ο πρόεδρος και η καγκελάριος συμφώνησαν επίσης για τη συνεχιζόμενη σημασία της παροχής οικονομικής στήριξης στην Ουκρανία, εφόσον αυτή υλοποιεί τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.
Ακόμη στην ανακοίνωση υπογγραμίζεται ότι στη διάρκεια της επικοινωνίας που είχαν Ομπάμα και Μέρκελ εξέτασαν τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα και τις προσπάθειες για μία ρεαλιστική συμφωνία που να βασίζεται πάνω στις πρόσφατες μεταρρυθμίσεις, ώστε να επιστρέψει η χώρα στην ανάπτυξη εντός της Ευρωζώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου