Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Δείτε ζωντανά και με ασφάλεια την αυριανή έκλειψη ηλίου



Την πρώτη έστω και μερική έκλειψη Ηλίου για το 2015 θα έχουμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε αύριο Παρασκευή 20 Μαρτίου. Οι υπηρεσίες και οι αρχές εξέδωσαν ουκ ολίγες ανακοινώσεις σχετικά με το πόσο επικίνδυνο μπορεί να γίνει η παρακολούθηση αυτού του φαινομένου τόσο με γυμνό μάτι, όσο ακόμα και με γυαλιά ηλίου. Ωστόσο σας βρήκαμε ένα link μέσα από το οποίο θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε live μέσα από τις οθόνες του υπολογιστή σας όλη την έκλειψη χωρίς να διατρέξετε τον οποιονδήποτε κίνδυνο για τα μάτια σας.


Πατήστε εδώ για να δείτε ζωντανά μετάδοση από το Ε.Α.Α. την μερική έκλειψη ηλίου.

 Η παρατήρηση της Μερικής Έκλειψης Ηλίου θα πραγματοποιηθεί με ειδικό ηλιακό τηλεσκόπιο στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην Πεντέλη. Το φαινόμενο θα ξεκινήσει στις 10:39πμ και θα ολοκληρωθεί στις 12:49μμ.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν επιθυμείτε να παρατηρήσετε την έκλειψη σε εξωτερικό χώρο, πρέπει να χρησιμοποιείστε ΕΙΔΙΚΑ ΓΥΑΛΙΑ. Απλά γυαλιά ηλίου δεν προσφέρουν την αναγκαία προστασία και μπορεί να προκληθούν μόνιμες βλάβες στην όρασή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου