Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Πέντε μέρες διορία στην Ελλάδα για τη νέα λίστα μεταρρυθμίσεων



Πέντε ημερών προθεσμία δίνει η ευρωζώνη στην Αθήνα, προκειμένου να δείξει πώς θα ακολουθήσει τις δεσμεύσεις για τις μεταρρυθμίσεις που έχει αναλάβει έναντί της, αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο τρεις αξιωματούχους που μετείχαν στην τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group.
Το πρακτορείο, επισημαίνει μάλιστα ότι η ευρωζώνη έχει αποκλείσει την Ελλάδα από την
ταχεία πρόσβαση στα κονδύλια ενισχύσεων

Το EuroWorking Group, σύμφωνα με το Bloomberg έχει αφήσει ανοικτή την πόρτα στην Αθήνα για πρόσβαση στα 1,2 δισ ευρώ που έχουν διατεθεί για την ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος μέσω του ΤΧΣ, εφόσον η ελληνική κυβέρνηση δείξει πώς θα προχωρήσει με τις αλλαγές που ζητούν οι πιστωτές. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τους αξιωματούχους που μίλησαν στο πρακτορείο, τα άλλα 18 μέλη της ευρωζώνης, ήταν ανυποχώρητα, ζητώντας από την Ελλάδα να παραδώσει συγκεκριμένα σχέδια μεταρρυθμίσεων για να εξετάσει οποιοδήποτε ποσό στήριξης περαιτέρω.

Η Αθήνα δεν μπορεί να πάρει ταχύτερη πρόσβαση στα χρήματα από το ΤΧΣ, όπως συμφώνησαν στον EFSF, εκτιμώντας ότι η Ελλάδα δεν πλήρωσε παραπάνω όταν επέστρεψε τα χρήματα το Φεβρουάριο.

Κατόπιν αυτών, σύμφωνα με το Bloomberg, η ερχόμενη Δευτέρα αποτελεί ένα σοβαρό τεστ για το κατά πόσο η Ελλάδα μπορεί να πείσει τους εταίρους της ότι θα ικανοποιήσει τις απαιτήσεις τους για μια οικονομική μεταμόρφωση.

Αμέσως μόλις η Ελλάδα παραδώσει την λίστα, θα πρέπει να εξεταστεί από τους επίσημους πιστωτές της χώρας και κατόπιν να περάσει από την κρίση του Eurogroup, τις πρώτες μέρες τις ερχόμενης εβδομάδας, πριν τις διακοπές του Πάσχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου