Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Ιμάμης καλεί τους μουσουλμάνους να καταστρέψουν Σφίγγα και Πυραμίδες



Ένας ισλαμιστής Ιμάμης από το Κουβέιτ κάλεσε τους τζιχαντιστές και άλλους θρησκόληπτους παρανοϊκούς να καταστρέψουν τη Σφίγγα της Αιγύπτου και της Πυραμίδες, δηλώνοντας ότι ήρθε επιτέλους η ώρα για τους μουσουλμάνους να ισοπεδώσουν την κληρονομιά των Φαραώ.

Το κάλεσμα έρχεται σε συνέχεια των καταστροφών αρχαιοτήτων στο Μουσείο της Μοσούλης και της ισοπέδωσης τριών αρχαίων πόλεων στο Ιράκ από το Ισλαμικό Κράτος.


Αν και τα αρχαία μνημεία δεν θεωρούνται πλέον θρησκευτικά με τη στενή έννοια, αλλά μνημεία παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς και ιστορικοί τόποι, ωστόσο, πρέπει όλα να καταστραφούν από τους μουσουλμάνους, ώστε να μπει ένα τέλος στη λατρεία των ειδώλων, λέει ο ιμάμης Ιμπραήμ Αλ Καντάρι (Ibrahim Al Kandari), σύμφωνα με την Al Watan.

«Το γεγονός ότι οι πρώτοι μουσουλμάνοι που ήταν ανάμεσα στους ακολούθους του Προφήτη Μωάμεθ δεν κατέστρεψαν τα μνημεία των Φαραώ, εισερχόμενοι στην αιγυπτιακή γη, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να τα καταστρέψουμε εμείς τώρα», είπε ο Αλ Καντάρι.

Αλλά και ο παρανοϊκός «χαλίφης» στο Ισλαμικό Κράτος, ο Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, πρότεινε την καταστροφή όλων των αρχαιοτήτων ως «θρησκευτικό καθήκον». Σύμφωνα με το Ισλάμ, έργα φτιαγμένα από χέρι ανθρώπου δεν πρέπει να λατρεύονται.

Όλα αυτά αυξάνουν τις ανησυχίες για την ασφάλεια ιστορικών και αρχιτεκτονικών μνημείων στη Μέση Ανατολή και στη βόρεια Αφρική, όπου οι τζιχαντιστές καταστρέφουν σε κάθε ευκαιρία αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία, έργα τέχνης.

Το 2012 ένας Αιγύπτιους ιμάμης επίσης είχε καλέσει τους μουσουλμάνους να καταστρέψουν τις Πυραμίδες και τη Σφίγγα. Μέλος στο κίνημα των ακραίων σαλαφιστών (δηλαδή τζιχαντιστών), είπε ότι ήθελε όλες οι αρχαιότητες να γκρεμιστούν, όπως ο Προφήτης Μωάμεθ γκρέμισε τα είδωλα στη Μέκκα και απαίτησε το Υπουργείο Τουρισμού της Αιγύπτου να καταργηθεί, κατηγορώντας το ότι είναι μια βιομηχανία πορνείας.



tribune 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου