Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Βρέθηκε η μυθική "Λευκή Πόλη"; (εικόνες)



Η Λευκή πόλη, που βρίσκεται στην Ονδούρα, αποτελεί ένα από τους πιο μυστήριους αρχαιολογικούς προορισμούς για τους αρχαιολόγους όλου του κόσμου.

Η μυστήρια αρχαία πόλη, η οποία βρίσκεται στα δάση της Ονδούρας, έχει διατελέσει σημαντικό ρόλο στην μυθολογία των λαών της Κεντρικής Αμερικής.



Σύμφωνα με τους μύθους , η πόλη είχε ως άρχοντα ένα θεό με την μορφή πιθήκου, που είχε απαγάγει μαζί με τους συντρόφους του τις πιο όμορφες κοπέλες της περιοχής για να τεκνοποιήσει.
Από την ένωση των θεών πιθήκων με τις κοινές θνητές προέκυψε μια φυλή ανθρωπόμορφων πιθήκων. Ωστόσο, οι αρχαιολόγοι αλλά και οι τυχοδιώκτες γοητεύτηκαν περισσότερο από τις αφηγήσεις των κατοίκων, οι οποίοι διηγούνται ότι η πόλη είναι γεμάτη από ναούς φτιαγμένους από έβενο και χρηματοκιβώτια γεμάτα χρυσάφι. 







Παρά τις προσπάθειες των αρχαιολόγων για να βρουν υπολείμματα του μυθικού πολιτισμού, η Λευκή Πόλη διατηρούσε το πέπλο του μυστηρίου που την περιέβαλε. Όμως.  μια ομάδα επιστημόνων του National Geographic, η οποία εξερευνούσε μια αχαρτογράφητη περιοχή στην ζούγκλα Μοσκίτα, υποστηρίζει ότι βρήκε υπολείμματα του αρχαίου αυτού πολιτισμού. Ο επιστήμονας Ντάγκλας Πρέστον περιγράφει : «Βρήκαμε το πάνω μέρος τελετουργικών θρόνων, οι οποίοι είναι διακοσμημένοι με μορφές που απεικονίζουν φίδια, ζωόμορφα σχήματα και γύπες καθώς και ένα κεφάλι πιθήκου». 

Ο χάρτης της περιοχής. Με το κόκκινο χρώμα επισημαίνεται η τοποθεσία όπου πιστεύεται ότι υπάρχει η Λευκή Πόλη

Οι αρχαιολόγοι έφτασαν σε αυτή την ανακάλυψη, χάρη στην χαρτογράφηση την οποία έκαναν οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Χιούστον. Οι χαρτογράφοι πέταξαν πάνω από την ζούγκλα της Μοσκίτα και σάρωσαν με ακτίνες λέιζερ το έδαφος, με σκοπό να βρουν σημάδια ανθρώπινης παρέμβασης στο χώρο.
Οι έρευνές τους οδήγησαν στην αχαρτογράφητη περιοχή της ζούγκλας, στην οποία ανακαλύφθηκαν τα υπολείμματα του αρχαίου πολιτισμού. Οι αρχαιολόγοι δεν μετακίνησαν τα ευρήματα καθώς έχουν ως πρόθεση να επιστρέψουν με καλύτερο εξοπλισμό και να αρχίσουν τις ανασκαφές. Αν επιβεβαιωθεί η ύπαρξη της Λευκής Πόλης, θα πρόκειται για την μεγαλύτερη αρχαιολογική ανακάλυψη στην αμερικανική ήπειρο, μετά το Μάτσου Πίτσου.     

parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου