Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση για κόμματα και συμφωνία με τους δανειστές.



Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με σχεδόν 20 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, δείχνει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «αν γίνονταν σήμερα εκλογές τι θα ψηφίζατε», ΣΥΡΙΖΑ απάντησε το 40,2% των ερωτηθέντων και ΝΔ το 21%.Ακολουθούν το ΚΚΕ με 4,9%, η Χρυσή Αυγή με 4,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,5%, «Το Ποτάμι» με 4,3%,
το ΠΑΣΟΚ με 2,5%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 1,8%, η Ένωση Κεντρώων με 1,8%, η Τελεία με 1% και Άλλο Κόμμα με 3,3% των ερωτηθέντων.
Εξάλλου, σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το 94,2% των ερωτηθέντων απαντάει ότι δεν τις επιθυμεί, ενώ μόνο το 4,8% βλέπει θετικά αυτό το ενδεχόμενο.
Στο ερώτημα τι θα απαντούσατε σε ένα πιθανό δημοψήφισμα, ποσοστό 62,1% λέει ναι σε παραμονή στο ευρώ ακόμη και με μνημονιακά μέτρα.
Το 70,7% τάσσεται ενός έντιμου συμβιβασμού σε περίπτωση που δεν γεφυρωθεί το χάσμα, απορρίπτοντας την οριστική ρήξη και ενδεχόμενη επιστροφή στη δραχμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου