Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Στα λευκά πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάσας – Θα αργήσει να μπει η άνοιξη!!



Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά μας στοιχεία, η Άνοιξη φέτος θα αργήσει να μπει αλλά και θα είναι και ιδιαίτερα ψυχρή στο πέρασμα της από τη χώρα μας.

Τις τελευταίες ημέρες, βρέχει ασταμάτητα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και ιδιαίτερα στην βόρεια Ελλάδα, ενώ έχουν καταγραφεί πλημμύρες μεγάλων ποταμών, όπως του Γαλλικού στην κεντρική Μακεδονία και του Έβρου στην Θράκη, αλλά και κατολισθήσεις.

Αν και πλησιάζουμε στα μέσα του Μάρτη, η Άνοιξη δεν λέει να έρθει, ενώ και τα τελευταία μας προγνωστικά στοιχεία, θέλουν μέχρι και τις 20 Μαρτίου, ψυχρό καιρό με κρύο στην χώρα μας, αρκετές βροχές αλλά και χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα, ίσως και σε μηδενικά στην βόρεια Ελλάδα.

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται σε τμήματα των δρόμων Φλώρινας-Καστοριάς, μέσω Βίγλας και Βιτσίου και Καστοριάς-Ιωαννίνων, μέσω Νεστορίου.

Είναι αδιαμφισβήτητα ο πιο ψυχρός Μάρτιος των τελευταίων χρόνων για τα Βαλκάνια και την Ελλάδα. Βλέπετε πως παρά την ιστορία της υπερθέρμανσης του πλανήτη μας, η φύση μας δείχνει άλλα, ότι δηλαδή ψύχεται παρά θερμαίνεται περισσότερο και απόδειξη είναι τα πυκνά χιόνια στην βόρεια Αμερική που φέτος πέφτουν σε τακτά χρονικά διάστημα, αλλά και η παράταση του φετινού Χειμώνα κατά 1 μήνα παραπάνω, δηλαδή πέρα του Δεκεμβρίου, του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου, συνθήκες χειμώνα έχουμε και μέσα στον Μάρτιο, πράγμα όχι ασυνήθιστο για την χώρα μας...

Πάντως επιστήμονες στο εξωτερικό, αναμένουν το φετινό καλοκαίρι ιδιαίτερα θερμό στο μισό βόρεια ημισφαίριο και ιδιαίτερα ψυχρό με πολλές βροχές και πλημμύρες στο υπόλοιπη μισό ημισφαίριο.

http://greek-weather.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου