Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Eurovision: Με Μαρία - Έλενα Κυριάκου η Ελλάδα (βίντεο)



Η Μαρία - Έλενα Κυριάκου, με το τραγούδι «Οne Last Breath», θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον φετινό πανευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, τον Μάιο στη Βιέννη.
Μέρος της εκδήλωσης - που πραγματοποιήθηκε στη μουσική σκηνή «Έναστρον» - ήταν αφιερωμένο στην Έλενα Παπαρίζου, καθώς φέτος συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την κατάκτηση της μοναδικής πρωτιάς για τη χώρα μας με το «My Number One», το 2005.


Πέρα από τα δέκα χρόνια της ελληνικής νίκης, ο ελληνικός τελικός - Εurosong 2015 επικεντρώθηκε και στον εορτασμό των 60 χρόνων του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού της Eurovision, που φέτος επιχειρεί να αναδείξει τις πολιτιστικές συγγένειες των λαών της Ευρώπης, με βασικό σύνθημα «Building Bridges - Χτίζοντας γέφυρες».

Την εκδήλωση παρουσίασαν η Μαίρη Συνατσάκη και η Ντορέττα Παπαδημητρίου, ενώ στη βραδιά συμμετείχαν και οι Freaky Fortune -  RiskyKidd που εκπροσώπησαν τη χώρα μας το 2014, με το τραγούδι «Rise up».


Κριτική επιτροπή
Επταμελής και όχι πενταμελής, όπως τα προηγούμενα χρόνια, ήταν η κριτική επιτροπή του ελληνικού τελικού της Eurovision. Πρόεδρος της επιτροπής ήταν ο συνθέτης και διευθυντής στα Μουσικά Σύνολα της ΝΕΡΙΤ, Νίκος Ξανθούλης, ενώ συνθέτες ήταν ακόμα τρία μέλη της, οι Μιχάλης Οικονόμου, Γιώργος Νιάρχος και Τζικ Νακασιάν.

Τα υποψήφια τραγούδια έκρινε επίσης η Μαριάννα Ευστρατίου, η οποία το 1989 κέρδισε την Άννα Βίσση και εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Eurovision κατακτώντας την 9η θέση με το τραγούδι «Το Δικό Σου Αστέρι», ενώ συμμετείχε και στον διαγωνισμό του 1996 κερδίζοντας την 14η θέση με το «Εμείς Φοράμε Τον Χειμώνα Ανοιξιάτικα».

Μέλη της κριτικής επιτροπής ήταν και η επί σειρά ετών διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων της ΕΡΤ, Λίτσα Πισκερά, καθώς και η Ρεγγίνα Κουρή, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του MAD. Η κριτική επιτροπή είχε το 50% της απόφασης για το ποιος από τους πέντε υποψηφίους θα ταξιδέψει τον Μάιο στη Βιέννη, ενώ το υπόλοιπο 50% καθορίστηκε από την ψηφοφορία του κοινού μέσω televoting.

Στον α΄ ημιτελικό της Eurovision, στις 19 Μαΐου

Η Ελλάδα θα διαγωνιστεί στον α΄ ημιτελικό της Eurovision, στις 19 Μαΐου, με στόχο ένα «εισιτήριο» για τον τελικό, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 23 του μήνα. Στον φετινό διαγωνισμό παίρνουν μέρος 39 χώρες, εκ των οποίων οι 15 θα διαγωνιστούν στον α΄ ημιτελικό και οι 17 στον β΄. Παράλληλα, οι λεγόμενες «Big 5» χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο) και η διοργανώτρια, Αυστρία, περνούν απευθείας στον τελικό.


Δείτε το υπέροχο τραγούδι της Μαρίας Έλενας Κυριάκου που θα μας εκπροσωπήσει στην Eurovision

 

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου