Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

MNI Euro Insight.Η Μέρκελ θα κάνει τα πάντα για να μην πέσει η Ελλάδα στην "αγκαλιά" της Ρωσίας.



Σύμφωνα με δημοσίευμα του MNI Euro Insight, το οποίο επικαλείται ανώτατους αξιωματούχους της Γερμανικής κυβέρνησης η Άνγκελα Μέρκελ, προκειμένου να αποφύγει το «Grexit» είναι αποφασισμένη να δώσει το «πράσινο φως» για την αύξηση του ορίου έκδοσης των εντόκων γραμματίων ή ακόμη και να επιτρέψει μια πρόωρη εκταμίευση μέρους της δόσης που εκκρεμεί.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα «Η γερμανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να στηρίξει ανορθόδοξες λύσεις για να αποτρέψει την Ελλάδα από το να κηρύξει στάση πληρωμών».
Εντός αυτών των επιλογών είναι «η αύξηση του ορίου έκδοσης εντόκων γραμματίων, η εκταμίευση δόσεων του τρέχοντος προγράμματος νωρίτερα από το πρόγραμμα αλλά και η αναβολή της αποπληρωμής των δανείων του ΔΝΤ».
Όπως αναφέρεται βασικός καταλύτης για την απόφαση αυτή «είναι οι γεωπολιτικές εξελίξεις», και ο φόβος αποσταθεροποίησης στα Βαλκάνια από μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, αλλά και μια σύσφιξη των σχέσεών της με τη Ρωσία.
Τέλος, οι Γερμανοί αξιωματούχοι τονίζουν ότι «εάν η Ελλάδα έφευγε από το ευρώ θα ήταν επειδή δεν θα κατάφερνε να βρει κοινό έδαφος με τους εταίρους της σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της Ευρωζώνης, κι όχι εάν έχανε τους, μεταβαλλόμενους (όπως τους χαρακτηρίζουν) στόχους για την αποπληρωμή των δόσεων ή επειδή δεν θα εφάρμοζε τις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί με τους πιστωτές της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου