Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Ο καιρός τρελάθηκε:Η Ανταρκτική «χτύπησε» τους 17 βαθμούς Κελσίου ενώ στην Ελλάδα χιονίζει!



Οι 17 βαθμοί Κελσίου είμαι μια ευχάριστη θερμοκρασία της πρώιμης άνοιξης σε όλο τον κόσμο, όχι, όμως, όταν σημειώνεται στην Ανταρκτική.
Η παγωμένη ήπειρος σημείωσε αυτή τη θερμοκρασία στις 24 Μαρτίου, πιθανόν σημειώνοντας ρεκόρ υψηλότερης θερμοκρασίας σύμφωνα με το αμερικάνικο Weather Underground.

Η συγκεκριμένη θερμοκρασία σημειώθηκε στη βάση Esperanza της Αργεντινής, στη βόρεια μύτη της Ανταρκτικής χερσονήσου, ενώ ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός βρίσκεται στις διαδικασίες δημιουργίας επιτροπής 10 κλιματολόγων και μετεωρολόγων, οι οποίοι θα ξεκινήσουν να συγκεντρώνουν τις σχετικές αποδείξεις.
Η επιτροπή θα εξετάσει πρώτα απ’ όλα τον εξοπλισμό που κάνει τις μετρήσεις, για να διαπιστώσει αν όντως λειτουργεί σωστά, αν ακολουθήθηκαν οι κατάλληλες διαδικασίες, αν ήταν τοποθετημένος σωστά και αν τα αποτελέσματά του συμπίπτουν με αυτά από τους γύρω σταθμούς.
Οι ερευνητές που μελετούν την κλιματική αλλαγή, παρακολουθούν προσεκτικά τις αλλαγές στον καιρό της περιοχής της Ανταρκτικής, αλλά και άλλων περιοχών, για να διαπιστώσουν αν η γη αρχίζει να… ζεσταίνεται.
ΕΛΛΑΔΑ
Θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν, χιόνια, ομίλη επικρατούν στην κεντρική και δυτική Μακεδονία.
Το χιόνι φτάνει τα 40 εκατοστά στη βάση και 70-80 εκατοστά στην κορυφή, στο χιονοδρομικό κέντρο των 3-5 Πηγαδιών, 10 εκατοστά στο χιονοδρομικό κέντρο Καιμακτσαλάν και 4 εκατοστά στο χιονοδρομικό κέντρο Φαλακρού.
 -Το έστρωσε στην Πεντέλη, μετά την Πάρνηθα
– Αλυσίδες χρειάζονται από το τελεφερίκ και πάνω
– Τσουχτερό κρύο στην Αττική που το πρωί έφτασε ακόμη και τους 3 βαθμούς Κελσίου
– Με καταρρακτώδη βροχή “ξύπνησαν” τα βόρεια προάστια
– Το έστρωσε και στην Κρήτη, στα λευκά το οροπέδιο Λασιθίου
Μάλλον για Καλά Χριστούγεννα είναι ο καιρός…
Οι μετεωρολόγοι, πάντως, έχουν υποσχθεί ότι από τη Μεγάλη Παρασκευή ο καιρός θα φτιάξει και το Πάσχα το σούβλισμα του αρνιού θα γίνει με λιακάδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου