Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Δυσαρεστημένοι από τα προγράμματα σπουδών 6 στους 10 μαθητές



Οι έξι στους δέκα μαθητές δεν αισθάνονται ευτυχισμένοι στο σχολείο, ενώ δηλώνουν ελάχιστα ικανοποιημένοι από τα προγράμματα σπουδών τα οποία προωθούν, σε σημαντικό βαθμό, την παπαγαλία.
Παράλληλα, η συντριπτική πλειονότητα των μαθητών (85,2%) ζητεί να καταργηθεί το ισχύον εξεταστικό σύστημα. Τα παραπάνω προκύπτουν, μεταξύ άλλων, από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος etwinning με θέμα «Το
σχολείο που ζω και ονειρεύομαι», στο οποίο μετείχαν μαθητές από το Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, το 3ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσας και το Liceo Tito Lucrezio Caro της Ρώμης.
Ενδεικτικά, στο ερώτημα εάν ο μαθητής νιώθει ευτυχισμένος στο σημερινό σχολείο, το 31,9% απάντησε «καθόλου», το 28% απάντησε «λίγο», το 29,1%, «μέτρια», το 7,7% «πολύ» και μόλις το 3,3% «πάρα πολύ».
«Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων δεν είναι ικανοποιημένοι με το ισχύον εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, λόγω της χρησιμοθηρικής του φύσης και της αναποτελεσματικότητας του» ανέφερε η καθηγήτρια Μαίρη Παπαχρήστου, υπό την καθοδήγηση της οποίας διεξήχθη η έρευνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου