Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Παραλαβή εξοπλισμού και τελευταίες εγγραφές στο Περίπτερο 7 της Δ.Ε.Θ., από την Παρασκευή (03/04)



Από το πρωί της Παρασκευής (03/04) θα διατίθενται οι 1.500 τελευταίες θέσεις για τον επετειακό 10ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος», μέσω του Κέντρου Εγγραφών (Registration Center) που θα λειτουργήσει στο Περίπτερο 7 της Δ.Ε.Θ.-Helexpo. Από το ίδιο σημείο θα γίνεται και η παράδοση του εξοπλισμού στους ήδη εγγεγραμμένους δρομείς.

Οι 1.500 επιπλέον θέσεις που εξασφάλισε η Οργανωτική Επιτροπή θα διατεθούν με σειρά προτεραιότητας και μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων από το Κέντρο Εγγραφών, το οποίο θα βρίσκεται στο Περίπτερο 7 της Δ.Ε.Θ.-Helexpo και θα λειτουργήσει την Παρασκευή (03/04) και το Σάββατο (04/04), από τις 10:00 έως τις 19:00.

Από το Κέντρο Εγγραφών, κατά τις ίδιες ημέρες και ώρες, θα μπορούν να παραλαμβάνουν τον αθλητικό εξοπλισμό τους και όλοι όσοι έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή στη διοργάνωση.

Οι δρομείς που θα εξασφαλίσουν μία από τις 1.500 τελευταίες θέσεις, δεν θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν αναμνηστικό μπλουζάκι, αλλά δεν θα χρειαστεί να καταβάλουν προσαύξηση για την εκπρόθεσμη εγγραφή τους.

Ο επετειακός 10ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» διοργανώνεται από τον Μ.Ε.Α.Σ. Τρίτων Θεσσαλονίκης και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ., την AIMS και υποστηρίζεται από τους θεσμικούς πολιτειακούς φορείς, καθώς και τους εθελοντικούς φορείς υποστήριξης, όπως αυτοί φαίνονται στον επίσημο δικτυακό τόπο της διοργάνωσης www.alexanderthegreatmarathon.org και www.atgm.gr.



Δωρεάν μετακίνηση για όλους τους δρομείς
από τον ΟΑΣΘ και την Οργανωτική Επιτροπή

Δωρεάν μετακίνηση με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα έχουν, για άλλη μια χρονιά, οι συμμετέχοντες στους Δρόμους Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. και 10.000μ., που θα διεξαχθούν παράλληλα με τον επετειακό 10ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος».

Με απόφαση του ΟΑΣΘ, έπειτα από σχετικό αίτημα των διοργανωτών, οι δρομείς που θα έχουν μαζί τους τον αριθμό συμμετοχής (bib number) θα μπορούν να μετακινηθούν δωρεάν προς τα σημεία των εκκινήσεων, δηλαδή προς το εμπορικό κέντρο “ONE SALONICA” (πρώην “City Gate”) και προς το Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων, από τις 07:00 το πρωί έως τις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής 5 Απριλίου.

Επιπλέον, για πρώτη φορά, οι αλλοδαποί συμμετέχοντες δρομείς θα έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν δωρεάν με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ από την Παρασκευή (03/04) έως και τη Δευτέρα (06/04), εφόσον φέρουν μαζί τους και επιδεικνύουν τον αριθμό συμμετοχής (bib number) της διοργάνωσης.

Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί θερμά τη διοίκηση του ΟΑΣΘ για τη θετική ανταπόκρισή της, που θα διευκολύνει σημαντικά τους χιλιάδες συμμετέχοντες στους Δρόμους Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. και 10.000μ..

Υπενθυμίζεται ότι η Οργανωτική Επιτροπή θα παράσχει επίσης, όπως κάθε χρόνο, δωρεάν μετακίνηση σε όλους τους συμμετέχοντες στο Μαραθώνιο των 42,195 χλμ.. Οι Μαραθωνοδρόμοι θα μεταφερθούν στο χώρο της αφετηρίας, στην Πέλλα, με λεωφορεία που θα αναχωρούν από την παραλία της Θεσσαλονίκης, μπροστά από το Βασιλικό Θέατρο, από τις 05:30 έως τις 06:00 το πρωί της ημέρας του αγώνα.



Δρομείς από πέντε ηπείρους και 62 χώρες
στον 10ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος»

Δρομείς από κάθε ήπειρο, ακόμα και από μακρινές χώρες όπως το Χονγκ Κονγκ, το Μπαχρέιν και το Ελ Σαλβαδόρ, θα τρέξουν στον επετειακό 10ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος», σπάζοντας άλλο ένα ρεκόρ.

Στη διοργάνωση θα εκπροσωπηθούν συνολικά 62 χώρες από κάθε γωνιά του πλανήτη, οκτώ περισσότερες σε σχέση με πέρσι, που θα είναι οι εξής:

Αζερμπαϊτζάν, Αίγυπτος, Αιθιοπία, Αλβανία, Αλγερία, Αργεντινή, Αρμενία, Αυστραλία, Αυστρία, Αφγανιστάν, Βέλγιο, Βουλγαρία, Βραζιλία, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Γεωργία, Δανία, Ελ Σαλβαδόρ, Ελλάδα, Εσθονία, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ιρλανδία, Ισλανδία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Καζακστάν, Καναδάς, Κένυα, Κίνα, Κολομβία, Κύπρος, Λετονία, Λευκορωσία, Λιβύη, Μεξικό, Μολδαβία, Μπαχρέιν, Νέα Ζηλανδία, Νιγηρία, Νορβηγία, Νότια Αφρική, Ολλανδία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Παλαιστίνη, ΠΓΔΜ, Περού, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, Τουρκία, Τσεχία, Φιλιππίνες, Φινλανδία, Χονγκ Κονγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου