Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Ξεπέρασε κάθε όριο ο Σόιμπλε.Αντιμετωπίζει την Ελλάδα ως γερμανική αποικία.



Μηνύματα σε σκληρή γλώσσα κατά της χώρας μας από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών: Οι αγορές δεν ανησυχούν για Grexit ή πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας - Δεν υπάρχει περίπτωση μόλυνσης της ευρωζώνης - Δόθηκαν δισεκατομμύρια σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο.Οι αγορές δεν ανησυχούν για πιθανή χρεοκοπία ή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη εκτίμησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βολφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος,
μετά από ένα σύντομο διάλειμμα, επανήλθε στη σκληρή ρητορική κατά της χώρας μας εξαπολύντας σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση.
Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα σημείωσε ότι δεν έχει καμία προσδοκία για ύπαρξη λύσης στο ελληνικό πρόβλημα τις επόμενες εβδομάδες, κατηγορώντας μάλιστα την ελληνική κυβέρνηση ότι έπληξε την τάση βελτίωσης της οικονομίας της χώρας που είχε πετύχει η προηγούμενη.
«Δόθηκαν δισεκατομμύρια σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο. Η χώρα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, καθώς έχει περισσότερα προβλήματα από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης. Πρόβλημα της Ελλάδας δεν αποτελεί το χρέος αλλά το γεγονός πως θα πρέπει να γίνει ανταγωνιστική», είπε ο κ.Σόιμπλε, μιλώντας σε εκδήλωση του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων στη Νέα Υόρκη,
 Επιπλέον, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει μετάδοση» της κρίσης στις αγορές. «Η Ελλάδα δεν αποτελεί μεγάλο κομμάτι στο σύνολο της Ευρωζώνης καθώς και ότι παράγοντες των χρηματοπιστωτικών αγορών διαβεβαιώνουν ότι οι αγορές έχουν ήδη κοστολογήσει κάθε δυνατή έκβαση,  επομένως δεν υπάρχει περίπτωση μόλυνσης», συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου