Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Τα κτήνη του Ισλαμικού Κράτους βίαζαν ομαδικά και δημοσίως αιχμάλωτες Γεζίντι



Γυναίκες από τη μειονότητα των Γεζίντι, οι οποίες απελευθερώθηκαν από το Ισλαμικό Κράτος αυτή την εβδομάδα, αποκαλύπτουν στις συγκλονιστικές μαρτυρίες τους πως οι τζιχαντιστές τις βίαζαν ομαδικά και δημοσίως, και τις βασάνιζαν.  
Όπως αναφέρει η Independent, εκατοντάδες γυναίκες και παιδιά απήχθησαν από την πόλη της Sinjar, στο βόρειο Ιράκ, και κρατούνταν όμηροι από το Ισλαμικό Κράτος για πάνω από
οκτώ μήνες. Κάποιες γυναίκες πωλήθηκαν σε μαχητές ως σκλάβες του σεξ ή δόθηκαν ως «βραβεία». Πολλές έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού και εξαναγκάστηκαν να ασπαστούν το Ισλάμ.
Περισσότερα από 200 άτομα αφέθηκαν ελεύθερα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και στις μαρτυρίες τους αναφέρουν οδυνηρά περιστατικά σωματικής και σεξουαλικής κακοποίησης.
Ο Ziyad Shammo Khalaf, ο οποίος συνεργάζεται με την οργάνωση Yazda για την υποστήριξη των Γεζίντι που έπεσαν θύματα των τζιχαντιστών, αναφέρει ότι κατά την αιχμαλωσία τα παιδιά χωρίστηκαν από τις μητέρες τους και «διανεμήθηκαν σε σπίτια» σε διαφορετικές πόλεις. «Αν μιλήσεις με τα κορίτσια θα ακούσεις διαφορετικές ιστορίες. Πολλές πωλήθηκαν σε μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, έχουν πέσει θύματα βιασμού [...] δημοσίως, από περισσότερα από δύο ή τρία άτομα κάθε φορά», δήλωσε στους International Business Times.
«Βασανίστηκαν, χτυπήθηκαν και έπεσαν θύματα κάθε είδους βίας».   Άλλοι επιζώντες έχουν αναφέρει ότι μαχητές ανάγκαζαν τους αιχμαλώτους να δώσουν το αίμα τους για μεταγγίσεις. Οι θηριωδίες που υπέστησαν οι Γεζίντι καταγράφηκαν σε βάθος σε έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, στην οποία αναφερόταν ότι τα κορίτσια και οι γυναίκες είχαν επανειλημμένα βιαστεί ενώ πωλούνταν ως σκλάβες του σεξ.



.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου