Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Βόμβα Τζιτζικώστα."Με Σαμαρά η ΝΔ δεν έχει καμιά τύχη".



Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι αξιόπιστη εναλλακτική λύση αυτή τη στιγμή είπε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας
Μιλώντας στον Real Fm και στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου είπε πως η Νέα Δημοκρατία πρέπει να αναγεννηθεί, καθώς πρέπει να αναγεννηθεί η κεντροδεξιά παράταξη. Όπως είπε  «ο μόνος ισχυρός πυλώνας αυτή τη στιγμή είναι η νέα κυβέρνηση και πως δεν υπάρχει άλλη  αξιόπιστη λύση». 

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου Τάκη Χατζή εαν εννοεί ότι η ΝΔ δεν είναι αξιόπιστη λύση απάντησε ξεκάθαρα πως «η ΝΔ δεν αποτελεί αυτή τη στιγμή αξιόπιστη εναλλακτική λύση». «Δεν μπορείς να αποτελέσεις αξιοπιστη εναλλακτική μόνο με όρους προσωπικής δικαιωσης», πρόσθεσε αφήνοντας αιχμές για τον Αντώνη Σαμαρά. «Μόνο όταν δίνεις προοπτική, όταν έχεις έναλλακτική», πρόσθεσε και τόνισε πως «χρειάζεται συνέδριο και εκεί μπορεί να μπει και το θέμα της ηγεσίας». 
Στην ερώτηση αν θέλει να είναι ο επόμενος αρχηγός της ΝΔ ο κ. Τζιτζικώστας απάντησε πως «αυτή τη στιγμή αποκλειστική προτεραιότητα είναι η περιφέρεια. Δεν έχω καμία πρόθεση για τέτοιου είδους πράγματα» ενώ πρόσθεσε πως «η Νέα Δημοκρατία  πρέπει να αναγεννηθεί, καθώς ο μόνος ισχυρός πυλώνας αυτή τη στιγμή είναι η νέα κυβέρνηση και πως δεν υπάρχει άλλη  αξιόπιστη λύση». 
Αναφερόμενος στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τους Δήμους και τις Περιφέρειες είπε πως «δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα κινδυνέψουν οι μισθοί και οι συντάξεις των Ελλήνων επειδή κάποιοι δεν θέλουν να βάλουν πλάτη αλλά να ξέρουμε τι και πώς». 
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας είπε πως «προσωπικά ήμουν ξεκάθαρος ότι όλοι είμαστε στην ίδια βάρκα» και πρόσθεσε πως «όλοι πρέπει να συμμετέχουμε στην προσπάθεια που βρίσκεται η χώρα, η οποία βρίσκεται σε δεινή θέση με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης που πρέπει να απολογηθεί το πώς και το γιατί οδήγησε τη χώρα σε αυτήν την κατάσταση».  
Ο κ. Τζιτζικώστας είπε πως πρέπει «να βάλουμε όλοι πλάτη». «Ττο θέμα είναι να μην κάνουμε κάτι που θα οδηγήσει σε χρεοκοπία το πρώτο επίπεδο διακυβέρνησης της χώρας που είναι οι δήμοι και οι περιφέρειες. Ζητούμε συνάντηση με τον πρωθυπουργό να πούμε ποιες είναι οι δυνατότητές μας να προσφέρουμε στη χώρα χωρίς να προκληθεί όμως αυτός ο στραγγαλισμός που προκαλείται τώρα». 
Ο περιφερειάρχης είπε πως έχει 100 εκατ. ευρώ διαθέσιμα αλλά είναι ονοματισμένα. «Το κάθε ευρώ έχει ταμπέλα για το πού πάει. Αν φύγουν και δεν ξέρουμε πότε θα επιστρέψει υπάρχει πρόβλημα», πρόσθεσε.  
«Αν μας έλεγαν δώστα για 15 μερες και σε 1 μήνα θα τα πάρεις πίσω θα τα έδινα με κλειστά μάτια», είπε. «Φοβάμαι ότι η χώρα δεν κυβερνάται έχει επιλέξει μια τακτική βλέποντας και κάνοντας σε όλα τα επίπεδα. Άλλα λένε το πρωί άλλα το μεσημέρι και άλλα το βράδυ», τόνισε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου