Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Επίσκεψη αρχαιολογικών Μουσείων Έβρου από τον «Φίλιππο» Γιαννιτσών



Η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Γιαννιτσών “Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ” στα πλαίσια του προγράμματος εκδρομών που έχει καθιερώσει για τη γνωριμία Μουσείων –Αρχαιολογικών χώρων-Θρησκευτικών Μνημείων, διοργανώνει τριήμερη εκδρομή στον ΕΒΡΟ και την ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ από Παρασκευή 1η Μαϊου έως Κυριακή 3η Μαϊου 2015 και  περιλαμβάνει :

1.      Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Κοσμοσώτειρας Φερών, που ιδρύθηκε το 1152 από τον Ισαάκιο Κομνηνό,με εικογραφικό διάκοσμο του 12ου αιώνα.
2.      Μετάβαση στο δάσος της Δαδιάς στο Σουφλί : Οικοτουριστικό κέντρο που περιλαμβάνει μόνιμη έκθεση, προβολή ταινιών και ενημέρωση.
3.      Επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο του Διδυμοτείχου με πάνω από χίλια εκθέματα που αναπτύσσονται σε τέσσερις ορόφους.
4.      Επίσκεψη στο Μουσείο Λαογραφίας & Ιστορίας Τέχνης Ορεστιάδας, όπου εκτίθεται υλικό Ανατ. & Δυτ.Θράκης, καθώς και Ανατολικής Ρωμυλίας.
5.      Μετάβαση στην Αδριανούπολη(ιδρύθηκε από τον Ρωμαίο αυτοκρ/ρα Αδριανό). Περιήγηση στην πόλη, τεμένη Σελιμιγιέ (αρχ.Σινάν) & Έσκι, αγορά.
6.      Επίσκεψη στην Ι.Μ. Κορνοφωλιάς, μετόχι της Ι. Μ. ΙβήρωνΑγ.Όρους.Φυλάσσεται αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας Πορταϊτισσας και ιερό λείψανο του Αγ.Χαραλάμπους
7.      Επίσκεψη στο Μουσείο Μετάξης Σουφλίου και στην αγορά της πόλης.
8.      Επίσκεψη στο Εθνολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης. Τόπος γνωριμίας του λαϊκού πολιτισμού της Θράκης από τον 17ο έως τις αρχές του 20ου αιώνα.
Σημ. Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί μερικώς ανάλογα με τις ανάκγες της εκδρομής.                                   
         Για την Αδριανούπολη είναι απαραίτητη η αστυνομική ταυτότητα
Η συμμετοχή στην εκδρομή κοστίζει 100€ κατά άτομο και περιλαμβάνει τα έξοδα μεταφοράς και δύο διανυκτερεύσεις με πρωινό στο Διδυμότειχο
Η αναχώρηση θα γίνει στις 7:00 π.μ. από την πλατεία Γκόνου Γιώτα .Δηλώσεις συμμετοχής : στα Γραφεία της Εταιρείας στη Δ. Στάμκου 1, 1ος όρ.τηλ.2382083684
 και 2382025722,κιν.6970350696 καθημερινά το πρωί 10:00π.μ. έως 1:00 μ.μ.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Για τη συμμετοχή στην εκδρομή θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.


ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.
ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΉΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ “Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου