Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Διαταραχή ομαλής λειτουργίας στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών



Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας ότι το νοσοκομείο μας μέχρι και σήμερα εφημερεύει καθημερινά εξαιτίας της υπερπροσπάθειας που καταβάλουν οι γιατροί όλων των τμημάτων .
Υπάρχουν συνάδελφοι που εφημερεύουν έως και 11 ημέρες το μήνα για να μην κλείσουν τα τμήματα τους .Ο εβδομαδιαίος χρόνος απασχόλησης   ξεπερνά κατά πολύ τα νόμιμα  όρια που  ισχύουν στην Ευρωπαϊκή ένωση , με αποτέλεσμα την υπερβολική κόπωση .Αυτό συνεπάγεται την αύξηση  του κινδύνου για ενδεχόμενο  ιατρικό λάθος. Για το χρονικό διάστημα αυτό  , οι εφημερίες που πραγματοποιήθηκαν δεν θα αποζημιωθούν (σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους).

Όλα αυτά έγιναν προκειμένου να δοθεί χρόνος στους αρμοδίους να αναλάβουν στα καινούργια τους καθήκοντα , τη δύσκολη αυτή χρονική στιγμή που διανύουμε όλοι μας.
Μετά από αναμονή όπου δεν φάνηκε καμία πρωτοβουλία εξομάλυνσης της κατάστασης , αναγκαζόμαστε να καταθέσουμε πρόγραμμα εφημεριών όπως ορίζει και μόνο ο ισχύων νόμος , το όποιο πρόγραμμα εφημεριών δεν καλύπτει όλο το μήνα του Απριλίου.
Τα παραπάνω προγράμματα κατατέθηκαν τέλη Μαρτίου και μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για το τι θα γίνει τις υπόλοιπες μέρες .
Δεν είμαστε σε θέση να εγγυηθούμε την εφημεριακή   κάλυψη  μετά το πέρας των προγραμμάτων αυτών.
Για κάποιες κλινικές αυτό ξεκινά από τις 19 Απριλίου και έπεται συνέχεια ανάλογα την στελέχωση του κάθε  τμήματος.
Δυστυχώς φτάσαμε στο λυπηρό αυτό σημείο να σας ενημερώσουμε για την δραματική κατάσταση που ισχύει  στο νοσοκομείο μας με πρωταρχικό και μόνο γνώμονα ότι πλέον για πολλά τμήματα η ασφαλής και ποιοτική παροχή υπηρεσιών υγείας δεν υφίσταται πια .
Ζητούμε την κατανόηση σας.
                                                                                              

Με τιμή

 Νοσοκομειακή Επιτροπή Νοσοκομείου Γιαννιτσών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου