Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Συμμετοχή στη δράση του Δήμου Σκύδρας για το βιβλίο



Η δράση του Δήμου Σκύδρας για το βιβλίο βρίσκεται σ΄εξέλιξη. Ξεκίνησε στις 2 Απριλίου (Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου) και ολοκληρώνεται την Πέμπτη 30 Απριλίου 2015.
Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για μια ακόμη πρωτοβουλία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης που εντάσσεται στην προτεραιότητα και στο σκοπό της διάδοσης και της προαγωγής της ανάγνωσης και του βιβλίου.

Πραγματοποιείται δε, κάθε Απρίλιο μήνα, ώστε να συνδυαστεί με τις Παγκόσμιες Ημέρες Βιβλίου, όπως είναι η προαναφερόμενη, αλλά και η 23η Απριλίου που ανακηρύχθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου και της κατοχύρωσης των πνευματικών δικαιωμάτων.
Στη συγκεκριμένη, λοιπόν, δράση μπορεί να συμμετάσχει ο καθένας, χωρίς κάποια δέσμευση, με τον εξής απλό τρόπο: σ΄ένα μικρό λευκό χαρτί, αφού σημειώσει τα στοιχεία του, στη συνέχεια αρκεί να γράψει με μια λέξη τι σημαίνει γι΄αυτόν το βιβλίο. Παράδειγμα: βιβλίο= πολιτισμός. Επιτρέπεται μόνο μια συμμετοχή, η οποία θα πρέπει να κατατεθεί εγκαίρως στη Δημοτική Βιβλιοθήκη (Ελένη Παπαδοπούλου τηλ.:2381351960) ή στο Δημαρχείο (Δημήτρης Αλεξανδρίδης τηλ.:2381351802).Για όσους βρίσκονται μακριά μπορεί να γίνει δεκτή και τηλεφωνική, ατομική, συμμετοχή.
Όλες οι συμμετοχές θα τοποθετηθούν σε μια κληρωτίδα διεκδικώντας κάποιο βιβλίο απ΄αυτά που θα συγκεντρωθούν από δωρεές.
Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Μαΐου 2015 κι ώρα 20:00’, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας.
Προσκαλούμε, λοιπόν, όλους να λάβουν μέρος, είτε σε προσωπικό είτε σε συλλογικό επίπεδο (σχολεία, σύλλογοι κ.α.), κι επίσης, όσοι το επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν κάποιο βιβλίο με τη μορφή χορηγίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου