Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

"Έφαγαν" λεφτά από μαθητές και εξαφανίστηκαν.Το Υπ.Παιδείας θα επανεξετάσει το καθεστώς σχολικών εκδομών.


Στην επανεξέταση των σχολικών εκδρομών από τη νέα σχολική χρονιά προχωρά το υπουργείο Παιδείας μετά την απάτη που αποκαλύφθηκε την Τετάρτη από ταξιδιωτικό γραφείο το οποίο ενώ είχε πάρει χρήματα για εκπαιδευτική εκδρομή στην Ελβετία, δεν είχε κλείσει ούτε ξενοδοχείο, ούτε εισιτήρια.Το θέμα με την εκπαιδευτική εκδρομή των σαράντα μαθητών της Β' Λυκείου του 3ου Λυκείου Αρτας και των τεσσάρων εκπαιδευτικών συνοδών στο Cern της Ελβετίας, επιλύθηκε μετά από παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας.


Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Παιδείας από τη νέα σχολική χρονιά τα ταξιδιωτικά πρακτορεία που θα αναλαμβάνουν τη μεταφορά και τη διανομή των μαθητών θα είναι πιστοποιημένα, ενώ οι μαθητές θα είναι πλήρως ασφαλισμένοι με συμβόλαια που θα επισυνάπτονται στα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Η αποστολή, πάντως, αναχώρησε σήμερα το πρωί για την Ανκόνα, απ’ όπου θα επιστρέψει με το πλοίο της γραμμής στην Ηγουμενίτσα, επεξηγεί το υπουργείο.

«Η λύση βρέθηκε χθες το απόγευμα» αναφέρει η ανακοίνωση «όταν σε άριστη συνεργασία με τους αρμοδίους, η αποστολή διέμεινε κανονικά στο ξενοδοχείο και σήμερα το πρωί αναχώρησε για την Ανκόνα, απ’ όπου θα επιστρέψει με το πλοίο της γραμμής στην Ηγουμενίτσα».

Εξάλλου, η ηγεσία του υπουργείου, σε επικοινωνία με τον διευθυντή της δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας Κωνσταντίνο Δημητρίου, διέταξε τη διενέργεια όλων των νόμιμων ενεργειών, προκειμένου να καταλογιστούν οι ευθύνες στο εν λόγω ταξιδιωτικό γραφείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου