Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Επίσκεψη Δημάρχου Πέλλας στον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων



Προγραμματισμένη επίσκεψη στον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτη Κουρουμπλή  πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος την Τετάρτη 22 Απριλίου στην Αθήνα.
Ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να ενημερώσει προσωπικά τον Υπουργό για τα καίρια προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Γιαννιτσών, έτσι όπως αυτά αποτυπώθηκαν ύστερα από τις συνεχείς επαφές  του το τελευταίο διάστημα με ιατρούς και εργαζόμενους.

Ο Υπουργός ενημερώθηκε για τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, για τις συνεχείς αποχωρήσεις ειδικών ιατρών, για το ζήτημα της εξόφλησης των δεδουλευμένων  εφημεριών, για την έλλειψη εδώ και δύο χρόνια αξονικού τομογράφου και για τα πολλαπλά προβλήματα που δημιουργήθηκαν  μετά την ενοποίησή  του διοικητικά με το Νοσοκομείο της Έδεσσας.
‘’Η παρούσα κατάσταση δημιουργεί στο ιατρικό προσωπικό, στους εργαζόμενους αλλά και σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία τεράστια ανησυχία. Η υποστελέχωση, η ελλιπής σύνθεση των περισσότερων κλινικών με αποτέλεσμα την αδυναμία εκτέλεσης εφημεριών όλο το μήνα και η γενικότερη υποβάθμιση που υφίσταται τα τελευταία χρόνια το Νοσοκομείο Γιαννιτσών οδηγεί σε τέλμα. Τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται  καθημερινά και ο κίνδυνος αναστολής κλινικών  είναι πια ορατός’’ τόνισε ο Δήμαρχος στον κ. Κουρουμπλή.
Ο Υπουργός από την πλευρά του, αφού ενημερώθηκε εκτενώς για τα σοβαρά προβλήματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης δήλωσε  την πρόθεση του υπουργείου να προχωρήσει στην εξόφληση των εφημεριών μέχρι 27 Απριλίου και στην στελέχωση του χώρου της υγείας με 4500 προσλήψεις. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι λόγω της πολυπλοκότητας στη διαδικασία των προσλήψεων, δρομολογείται άμεσα η πρόσληψη επικουρικών ιατρών των οποίων η θητεία θα αυξηθεί σε δύο χρόνια.

Γραφείο Τύπου
Γιαννιτσά 24 Απριλίου 2015

3 σχόλια:

  1. εμεις που εχουμε να πληροθουμε 5 μηνιατηκα που εργαζομαστε στα συνεργια καθαριοτητας και της σιτισης ποτε θα πλληροθουμε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχει τέτοιο θέμα? ΝΤΡΟΠΗ..Η ανθοέκθεση μας μάρανε..να βγαίνει φωτογραφία η κάθε τσοκαρία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ Ο 5:52, ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ.
      ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.
      ΤΩΡΑ ΑΝ Η "ΑΡΙΣΤΕΡΗ" ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ" ΜΑΣ ΒΑΛΕΙ ΧΕΡΙ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ, ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ.

      Διαγραφή