Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Αλέκος Τριανταφυλλίδης.Από χαϊδεμένο παιδί των Παπαγεωργόπουλου-Ψωμιάδη,τώρα επαναστάτης ποπολάρος του Τσίπρα.



Στο στόχαστρο των πρώην συναδέλφων του των ηλεκτρονικών ΜΜΕ βρίσκεται εδώ και δύο μέρες ο συντοπίτης μας και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στην Α Θεσσαλονίκης κ.Αλέκος Τριανταφυλλίδης.Αφορμή για τα επικριτικά σε βάρος του σχόλια είναι το -γνωστό σε μας αλλά άγνωστο σε κείνους -ύφος του γνήσιου "ξερόλα",αλλά και η στάση απαξίωσης που επιδεικνύει σε όλους τους πολιτικούς του αντιπάλους ,που μέχρι πρότινος φιλοξενούσε με εγκαρδιότητα στα στούντιο των εκπομπών που παρουσίαζε.Δείτε λοιπόν τι λένε για εκείνον οι μέχρι πρότινος συνάδελφοί του….

Λένε ότι το 1981 ο συγχωρεμένος ο Ανδρέας Παπανδρέου «έφριξε» με την ποιότητα κάποιων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που το κύμα της αλλαγής έστειλε στο κοινοβούλιο.Είναι λογικό όταν ένα νέο κόμμα σχεδόν από το πουθενά γίνεται ξαφνικά πλειοψηφία στη Βουλή, να εισέρχεται στο Κοινοβούλιο κάθε «καρυδιάς καρύδι».Αντίστοιχα συναισθήματα, υποθέτει κανείς, θα έχει και ο Τσίπρας σήμερα βλέποντας κάποιους βουλευτές του να συμπεριφέρονται μέσα στον ναό της Δημοκρατίας σαν να βρίσκονται σε καφενείο της περιφέρειάς τους.
Πρόσφατο παράδειγμα ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, ο οποίος μέσα σε λίγους μήνες υπέστη μια σχεδόν πυρηνική μετάλλαξη. Από παρουσιαστής στην ΕΡΤ3 με γραβάτα, λευκό κολάρο και κοστούμι trois pieces (παντελόνι-γιλέκο-σακάκι), μεταμφιέστηκε σε αγανακτισμένο ποπολάρο, βγάζοντας πύρινους λόγους (αν και συχνά ακατάληπτους) εναντίον του συστήματος του μνημονίου και των λακέδων του, της διαπλοκής, των δανειστών και όσων θεωρεί εχθρούς της μεγάλης λαϊκής εξέγερσης του Ιανουαρίου.
Πρόσφατα, μάλιστα, αμφισβήτησε και την ερωτική ορθότητα επιχειρηματιών που συνδέονται με συγγενική σχέση με βουλευτές της αντιπολίτευσης.
Οι παλαιότεροι, που γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις στη συμπρωτεύουσα, λένε ότι ο εν λόγω πολιτικός άνδρας υπήρξε στο παρελθόν θερμός οπαδός του Ακη και του συστήματος ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη και ουδέποτε πριν από το κλείσιμο της ΕΡΤ3 εμφάνισε συμπτώματα παροξυσμού κατά της αδικίας. Επί δημαρχίας Παπαγεωργόπουλου υπήρξε  στέλεχος του Δημοτικού Ραδιοφώνου και μετέπειτα υπεύθυνος στο γραφείο τύπου της νομαρχίας Ψωμιάδη. 
Είναι βέβαια «νόμιμο» και «θεμιτό» όταν χάνεις τη δουλειά σου στο Δημόσιο να σε πνίγουν συναισθήματα ανεξέλεγκτα, που συχνά οδηγούν στην υπερβολή. Οπως είναι «νόμιμο» και «θεμιτό» όταν μαζεύεις ψήφους για τη βουλευτική σου έδρα να λες και καμιά κουβέντα παραπάνω.
Η ιδεολογική μετάλλαξη του βουλευτή μας δεν άφησε ανεπηρέαστες και τις ενδυματολογικές του προτιμήσεις. Το κοστούμι σε τρία μέρη (σακάκι-γιλέκο-παντελόνι) παρέμεινε, αλλά κάτω από το γιλέκο και το λευκό πουκάμισο με τη γραβάτα αναδύεται πλέον ένα μαύρο t-shirt, σαν ένας σουρεαλιστικός υπαινιγμός στο χρώμα του ακτιβισμού. Μαύρο σαν την αντίσταση και την ανυπακοή. Ο Αδωνις Γεωργιάδης, πάντως, προχθές το βράδυ στη Βουλή, σχεδόν σαδιστικά, δήλωνε ότι προτιμά τον Αλέξανδρο με τη γραβάτα.
Οι ακόμα παλαιότεροι, που γνωρίζουν τα μυστικά της Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων, όπως αποκαλούσαν στα μέσα του 18ου αιώνα οι Ισραηλίτες τη συμπρωτεύουσα, λένε ότι ο πολιτικός έρωτας του Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη για τον Τσίπρα υπήρξε τόσο σφοδρός, ώστε να χαρίσει στον σημερινό πρωθυπουργό, ενόψει της χαρμόσυνης έλευσης του γιου του, προεκλογικά, τα πρώτα του ζιπουνάκια!



5 σχόλια:

  1. ΄Οπου φυσάει ο άνεμος πάω .....................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι παλαιότεροι "κατοικούντες στην Ιερουσαλήμ" αλλά και ... στα Γιαννιτσά γνωρίζουν επίσης ότι ο "επαναστάτης Ποπολάρος" Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης ξεκίνησε από το ΠΑΣΟΚ, τράβηξε το χαλί του πολιτικού του μέντορα δημάρχου Γιαννιτσών Αντώνη Βασιλειάδη καθώς έβαλε δυο φορές υποψηφιότητα για δήμαρχος Γιαννιτσών, "πέρασε" στη συνέχεια στην Πολιτική Άνοιξη με αρχηγό αυτό που καταγγέλει με σφοδρότητα σήμερα, πήγε στο ΔΙΚΚΥ του κουμπάρου του Ρόκου, διετέλεσε υπεύθυνος τύπου του -τότε- ισχυρού άνδρα της ΝΔ, Παν. Ψωμιάδη και σήμερα βουλευτής όντας, είναι υπέρμαχος της Αριστεράς. Αν αυτό δεν είναι πολιτικός τυχοδιωκτισμός, τότε τι είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΑΛΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΛΑ ΠΩς ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή