Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Ο Τσίπρας κάνει αυτό που δεν έκανε ο Καραμανλής.Κήρυξε τον πόλεμο στους εθνικούς "νταβατζήδες".



Κυβέρνηση και «βαρόνοι» των media βρίσκονται σε έναν «ανοιχτό πόλεμο» μέχρι τελικής πτώσεως. Οι καναλάρχες διαπιστώνοντας  ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι αποφασισμένος να τηρήσει τις δεσμεύσεις του, καλώντας τους να πληρώσουν αυτά που οφείλουν στο Δημόσιο για τη χρήση των συχνοτήτων και να βάλει τέλος στην ασυλία που μέχρι τώρα απολάμβαναν με εκατοντάδες εκατομμύρια δανείων, έχουν ξεκινήσει έναν «βρώμικο πόλεμο» εναντίον της
κυβέρνησης και του κυβερνητικού έργου. 
Μέσα από τα δελτία ειδήσεων, ακόμη και πρωινές, μεσημεριανές και απογευματινές εκπομπές μεταδίδουν διαρκώς κλίμα χάους, διάλυσης της χώρας, απόλυτης καταστροφής φοβίζοντας τον ελληνικό λαό με απώτερο βέβαια στόχο να εκβιάσουν την κυβέρνηση και να πετύχουν αυτό που θέλουν. 
Σε όλες τις περιπτώσεις τα ρεπορτάζ για τις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους υπερασπίζονται τους τοκογλύφους δανειστές και επιτίθενται με σκαιότατο τρόπο στην κυβέρνηση, καλώντας την να υποκύψει το συντομότερο για το… καλό της χώρας.
Αυτό το «καλό» που συνέβη τα τελευταία χρόνια με τις κυβερνήσεις των μνημονίων για να συνεχίσουν οι καναλάρχες να απολαμβάνουν τα προνόμιά τους και να παίρνει δάνεια το Μέγαρο Μουσικής ενώ καταρρέει το σύμπαν, οι άνθρωποι ψάχνουν στα σκουπίδια για να φάνε, οι επιχειρήσεις κλείνουν γιατί δεν παίρνουν δάνεια μόλις μερικών δεκάδων χιλιάδων ευρώ.
Το σύστημα της διαπλοκής, «των αρχιερέων της διαπλοκής», όπως το είχε ονομάσει ο Κώστας Καραμανλής, φαίνεται να έχει συστήσει ακόμη και «συντονιστικό γραφείο» για τις επιθέσεις του κατά της κυβέρνησης, υπό το συντονισμό καναλάρχη και τη συμμετοχή μεγαλοδημοσιογράφων σχολιαστών προθύμων να αναπτύξουν τις θεωρίες συνωμοσίας κατά της κυβέρνησης που τους καλεί να πληρώσουν επιτέλους τα οφειλόμενα απ’ τη χρήση των συχνοτήτων, κάτι που ποτέ δεν έχουν κάνει.
Όλοι διαγωνίζονται για το ποιος θα βγάλει την Ελλάδα πρώτος από το ευρώ και ποιος θα αναγγείλει τη διάλυση της χώρας, μόνο και μόνο για να μείνουν οι «βαρόνοι» των media ανενόχλητοι, να συνεχίσουν να μην πληρώνουν και κυρίως να μην τους ελέγξει κανείς για τα απίστευτα δάνεια που έλαβαν με… εγγύηση τα κατεστραμμένα τους μαγαζιά. Επί της ουσίας, ωστόσο, τη στήριξη σε συγκεκριμένα συμφέροντα, στο σύστημα εξουσίας.   
Επιπλέον, συγκεκριμένοι τηλεοπτικοί σταθμοί, ραδιοφωνικοί και  δημοσιογράφοι έχουν αναλάβει το «βρώμικο» ρόλο της πλήρους ψευδών «απαντήσεων» στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης να απαιτήσει τα χρήματα που οφείλουν οι καναλάρχες και τα οποία ουδέποτε διεκδίκησε η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, με αντάλλαγμα φυσικά τη στήριξή της στην εφαρμογή όλων των καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών.
Το θέμα της επίθεσης που δέχεται η κυβέρνηση από τα ΜΜΕ των βαρόνων φαίνεται πως έχει συζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας τόσο με τον Κώστα Καραμανλή, που ήταν ο πρώτος που μίλησε για «αρχιερείς της διαπλοκής» και προσπάθησε μέσω του «βασικού μετόχου» να τους αντιμετωπίσει, αλλά χωρίς αποτέλεσμα γιατί τον υπονόμευαν μέσα από την παράταξη του, όσο και με τον Γιώργο Παπανδρέου στη πρόσφατη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.   
Και οι δύο πρώην πρωθυπουργοί φέρονται να είπαν στον Αλέξη Τσίπρα να «τελειώσει» με αυτούς που ο κ. Καραμανλής αποκάλεσε «νταβατζήδες» για να μπορέσει να προχωρήσει, διαφορετικά το μέλλον την κυβέρνησης θα υπονομεύεται διαρκώς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κ. Καραμανλής είπε στον πρωθυπουργό ότι σε αυτόν τον «πόλεμο» θα πρέπει να είναι αποφασισμένος να φτάσει ως το τέλος και να μην κάνει πίσω, διότι όπως τόνισε «αν κάνεις την πρώτη υποχώρηση, τότε θα την κάνεις συνέχεια». «Εγώ», φαίνεται να πρόσθεσε, «υπονομεύτηκα από στελέχη της δικής μου κυβέρνησης και δεν κατάφερα να τους εξουδετερώσω. Εσύ έχεις το πλεονέκτημα να το κάνεις τώρα που είστε ενωμένοι ως κυβέρνηση».
Ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να δήλωσε αυτό που είπε και από τη Βουλή πως «δεν πρόκειται να υποχωρήσω στην επιδρομή. Θα υλοποιηθούν όλες οι δεσμεύσεις μας και για την προκήρυξη των συχνοτήτων και για την πληρωμή για τη χρήση τους μετά το 2010 και για τον έλεγχο των δανείων τους», πρόσθεσε.
Αξίζει στο σημείο αυτό να σημειώσουμε και μία φράση του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση, που είναι και ο αρμόδιος υπουργός για το θέμα αυτό μαζί με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, πως «τα άθλια ΜΜΕ και το μακρύ χέρι της επικοινωνιακής τακτικής των κομμάτων πρέπει να κοπεί από τη ρίζα».
Απ” τη μεριά του ο Γιώργος Παπανδρέου στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό στάθηκε στο ρόλο που κατά την άποψή του έπαιξαν  συγκεκριμένα ΜΜΕ και συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι στην πτώση της κυβέρνησής του, χωρίς αυτό βέβαια να τον απαλλάσσει από το έγκλημα που έκανε σε βάρος της χώρας και του ελληνικού λαού.
Η αίσθηση που υπάρχει στο Μέγαρο Μαξίμου είναι πως οι «νταβατζήδες» θα συνεχίσουν με ακόμη μεγαλύτερη ένταση να επιτίθενται στην κυβέρνηση όσο αυτή δεν υποκύπτει στους εκβιασμούς και στις απειλές των δανειστών. Και εδώ είναι μεγάλο ερώτημα. Αν η κυβέρνηση δηλαδή καταφέρει να αντισταθεί στους βαρόνους των media και αν θα τους «πολεμήσει» μέχρι τέλους.
Έως τώρα σε όλες τις συγκρούσεις νικητές έβγαιναν τα συγκροτήματα. Να δούμε αν θα επιβεβαιωθεί αυτή τη φορά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου