Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

NASA.Θα βρούμε εξωγήινους μέσα στα επόμενα 10 χρόνια.



Η δικαίωση για τους απανταχού κυνηγούς εξωγήινων έρχεται από τα πλέον επίσημα χείλη: Κορυφαία επιστήμονας της NASA, προέβλεψε με σιγουριά, ότι θα βρούμε εξωγήινους τα επόμενα 10-20 χρόνια.
«Δεν συζητάμε για το αν θα ανακαλύψουμε εξωγήινους, αλλά για το πότε θα τους ανακαλύψουμε», είπε η Ελεν Στόφαν, μια εκ των κορυφαίων επιστημόνων της NASA.
«Ξέρουμε πού να ψάξουμε, πώς να ψάξουμε και στις περισσότερες των περιπτώσεων διαθέτουμε την απαραίτητη τεχνολογία» πρόσθεσε.
Βέβαια, η Στόφαν εξήγησε, ότι όταν αναφέρεται στην βεβαιότητα ύπαρξης ζωής πέραν του πλανήτη μας «δεν μιλάμε για μικρά πράσινα ανθρωπάκια, αλλά για μικροβιακούς οργανισμούς».
Την άποψη της Στόφαν υποστήριξε και ο Jeffery Newmark, διευθυντής ηλιοφυσικής της NASA: «Οπωσδήποτε το ερώτημα δεν είναι <αν> (σ.σ. θα ανακαλύψουμε εξωγήινη ζωή), το ερώτημα είναι το <πότε>».
Η Στόφαν είπε επίσης ότι θα έχουμε ισχυρές ενδείξεις ότι υπάρχει ζωή και πέραν της Γης, μέσα σε μια δεκαετία και πως θα έχουμε αναμφισβήτητα στοιχεία τα επόμενα 20 με 30 χρόνια.
Μιλώντας σε συνέδριο στην Ουάσιγκτον, αφιερωμένο στις προσπάθειες να εξερευνηθούν πλανήτες με εξωγήινη ζωή, η Στόφαν ανακοίνωσε επίσης ότι η NASA σχεδιάζει να στείλει αστροναύτες στον Αρη το 2030.
Εξάλλου, όπως είπε ο διευθυντής πλανητικής επιστήμης στη NASA, Jim Green, σε μια πρόσφατη μελέτη της ατμόσφαιρας του Άρη βρέθηκε ότι το 50% στο βόρειο ημισφαίριο του πλανήτη είχε κάποτε ωκεανούς με βάθος πάνω από 1.500 μέτρα. Η ίδια μελέτη αποκάλυψε ότι στον «κόκκινο» πλανήτη υπήρξε νερό για διάστημα περισσότερο από 1.200 εκατομμύρια χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου