Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Παράταση ενός ακόμη μήνα για τη ρύθμιση των 100 δόσεων



Ύστερα από «κύμα αιτημάτων» προς το υπουργείο και παραστάσεις φορέων, μεταξύ των οποίων και των ενώσεων των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και εμπόρων, της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ, αποφασίστηκε να υπάρξει μια -τελευταία όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση- παράταση της ρύθμισης έως και τις 26 Ιουνίου.

Αναφορικά με την πορεία του μέτρου, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη ανέφερε ότι, σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει από τις τράπεζες μέχρι τις 22 Μαΐου, 505.000 φορολογούμενοι, φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, ρύθμισαν χρέη συνολικού ύψους 3,5 δισ. ευρώ.
5 δισ. ευρώ
Στις 38 ημέρες διάρκειας της ρύθμισης μέχρι σήμερα, ωστόσο, οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί ξεπέρασαν τις 700.000 κι αφορούν ρύθμιση χρεών άνω των 5 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται δε από το υπουργείο Οικονομικών ότι, αν κι ένας αριθμός απ' αυτές τις αιτήσεις τελικά δεν θα «κλείσει», είναι ολοφάνερο ότι η ανταπόκριση στη ρύθμιση του ν.4321/2015 έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στα ταμεία του κράτους έχουν ήδη εισρεύσει περισσότερα από 350 εκατ. ευρώ, με το υπουργείο Οικονομικών να θεωρεί ότι θα υπερκαλυφθεί ο αρχικός στόχος για ετήσια έσοδα της τάξης των 500 εκατ. ευρώ από το μέτρο αυτό.
Τέλος, η κ. Βαλαβάνη σημείωσε ότι «ιδιαίτερη φροντίδα χρειάζεται να επιδειχθεί αυτό το διάστημα, παρά τον τεράστιο φόρτο δουλειάς σε 'λαβωμένες' ΔΟΥ, ώστε πολίτες κι επιχειρήσεις με κατάσχεση των τραπεζικών τους λογαριασμών, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη ρύθμιση, να μπορέσουν να το κάνουν, μεταφέροντας εγκαίρως τα αναγκαία ποσά από τα τραπεζικά ιδρύματα».
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου