Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Ξεσάλωσαν πάλι οι δανειστές:Τώρα θέλουν ΦΠΑ 11% και 23%



Στον αέρα απειλείται να τιναχθεί ξανά η διαπραγμάτευση, καθώς οι δανειστές, στο Brussels Group που βρίσκεται σε εξέλιξη, πρότειναν για τον ΦΠΑ να υπάρξουν δύο συντελεστές 11% και 23% κι όχι τρεις που είναι η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης.
Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, μάλιστα, φέρεται να πρότεινε ο ΦΠΑ να είναι ενιαίος για όλα τα προϊόντα και αυτός να φτάνει στο 23%. Η διαπραγμάτευση βρίσκεται ξανά στο αρχικό σημείο, αφού οι ειδήσεις από το Brussells Group μιλούν ακόμη και για 12% χαμηλό
συντελεστή!
Την πρόταση των δανειστών, σύμφωνα με πληροφορίες, απέρριψε η ελληνική πλευρά, καθώς ενδεχόμενη υλοποίηση της συγκεκριμένης πρότασης θα εκτοξεύσει στα ύψη τις τιμές χιλιάδων προϊόντων.
Ολα τα είδη που βρίσκονται σήμερα στο 6,5% θα πήγαιναν στο 11%, ενώ μεγάλη αύξηση θα κατέγραφαν και τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, που από 13% θα ανέβαινε ο ΦΠΑ 10 ποσοστιαίες μονάδες.
Η ελληνική κυβέρνηση προτείνει τρεις διαφορετικούς συντελεστές ΦΠΑ: 7% (από 6,5% αρχικά), 14% και ο ανώτατος συντελεστής 23%, ενώ φαίνεται να αποδέχεται την κατάργηση της έκπτωσης 30% στα ελληνικά νησιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου