Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Συμμετοχή της Δημάρχου Σκύδρας στο συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε.



Στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.), που είχε ως θέμα «Την αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τους Πολίτες μπροστά», και πραγματοποιήθηκε στη Σιθωνία της Χαλκιδικής από τις 7 – 9 Μαΐου 2015 συμμετείχε ως σύνεδρος η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου μαζί με την Αντιδήμαρχο Οικονομικών Μαρία Γιακαμόζη.

Έλαβε μέρος στις εργασίες της ολομέλειας αλλά και στις θεματικές ενότητες όπου αναπτύχθηκαν ζητήματα, όπως το Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης (νέο Ε.Σ.Π.Α. 2014-2020), η Παιδεία – Πολιτισμός – Αθλητισμός κ.α.
Παράλληλα, αξιοποίησε τη δυνατότητα αλληλοενημέρωσης κι ανταλλαγής απόψεων με συνέδρους-αιρετούς, αλλά και υπηρεσιακούς παράγοντες που παρακολούθησαν τις εργασίες.
Παρά το γεγονός ότι τόσο σ΄επίπεδο ολομέλειας, όσο και  θεματικών κύκλων υπήρχαν ζητήματα σημαντικά που κάλυπταν όλους τους τομείς αρμοδιοτήτων της αυτοδιοίκησης, όμως, το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε, όπως ήταν φυσικό, στα ταμειακά αποθέματα και στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με τη λήψη μάλιστα από το συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε. ανάλογου ψηφίσματος τ΄οποίο καταλήγει: « ότι σε περίπτωση που η Κυβέρνηση δηλώσει δημόσια ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα η χώρα, η επίλυση του οποίου συνδέεται με τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων, δεσμευόμαστε ότι θα τα δώσουμε άμεσα κι επιπλέον θα διαθέσουμε για τη σωτηρία της χώρας και τους μισθούς των Δημάρχων. Και θα καλέσουμε να πράξει τα ίδιο, το σύνολο του πολιτικού προσωπικού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου