Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Λαπαβίτσας: Διαχειρίσιμη η έξοδος από το ευρώ



Στάση πληρωμών και έξοδο από το ευρώ πρότεινε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας, τονίζοντας πως η ρήξη είναι η μόνη λύση.
Κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Λαπαβίτσας είπε πως ο λαός στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ εντολή απόρριψης των μνημονίων και ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε άμεση υλοποίηση αυτής της εντολής. «Η κυβέρνηση κάνει προσπάθεια προς τη κατεύθυνση αυτή, αλλά οι δανειστές δυσκολεύουν την
προσπάθεια λόγω των πολιτικών πεποιθήσεων του ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε.
Σύμφωνα με τον κ. Λαπαβίτσα η επίθεση που δέχτηκε η κυβέρνηση πήρε τη μορφή αναβολής της χρηματοδότησης και κατά συνέπεια αδρανοποίησης της οικονομίας. «Δεν υπάρχει τρόπος να αντιμετωπιστεί η συνεχιζόμενη πίεση ρευστότητας από την ΕΚΤ, εντός της νομισματικής ένωσης, οπότε η υλοποίηση του προγράμματος της Θεσσαλονίκης γίνεται δύσκολη», τόνισε ο κ. Λαπαβίτσας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ότι μια από τις λύσεις του προβλήματος θα μπορούσε να είναι η ρήξη, η οποία περιλαμβάνει 4 άξονες:

-άρνηση πληρωμής

-εθνικοποίηση τραπεζών με αναδιοργάνωση σε αναπτυξιακή κατεύθυνση

-τέλος στη λιτότητα

-έξοδο από τη νομισματική ένωση

Συμπλήρωσε πως για την έξοδο από τη νομισματική ένωση υπάρχουν γνώσεις και ότι αυτή είναι διαχειρίσιμη. Σε μια τέτοια περίπτωση θα επιτυγχάναμε:

-Ανάκτηση εθνικής κυριαρχίας

-Δημιουργία πραγματικού σχεδίου ανάπτυξης, από τη στιγμή που θα υπάρχει ρευστότητα αφού θα μπορούμε να τη παράγουμε

-τόνωση της εγχώριας βιομηχανίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου