Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Συμφωνία «βλέπουν» Αθήνα και Βρυξέλλες



Σε ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων στο Brussels Group  προβλέπει η κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαριδης. Η κυβέρνηση εμφανίζεται αισιόδοξη ότι θα εξασφαλίσει, έπειτα από τα σαφή δείγματα απεμπλοκής της διαπραγμάτευσης, το θετικό μήνυμα του Eurogroup, που θα επιτρέψει την αποκατάσταση της χρηματοδότησης.
Ο κ. Σακελλαριδης επανέλαβε, αναφορικά με την πληρωμή προς το ΔΝΤ την προσεχή Τρίτη,
ότι η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να  εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. "Δουλειά και υποχρέωση της ελληνικής κυβέρνησης είναι να δημιουργεί όρους εκπλήρωσης των υποχρέωσεών της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αυτό κάνει και αυτό θα συνεχίσει να κάνει"  δήλωσε χαρακτηριστικά.
Για την επιδιωκόμενη συμφωνία με τους εταίρους,ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι θα έρθει στη Βουλή και ότι αρκεί απλή πλειοψηφία για την έγκριση της, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα που θα κληθεί να εφαρμόσει η κυβέρνηση, θα περάσει από την κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
"Όποια μέτρα και όποιες μεταρρυθμίσεις ληφθούν, δεν θα έχουν οριζόντιο χαρακτήρα, αλλά θα αναδιανείμουν τα βάρη όσων έχουν πληρώσει τα περισσότερα τα τελευταία χρόνια" τόνισε ο κ. Σακελλαρίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου