Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Τουρκική εφημερίδα αποκαλύπτει:"Ο Ερντογάν εξοπλίζει τους τζιχαντιστές"



Χωρίς φόβο για το τι μπορεί να επακολουθήσει η τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet, δημοσιεύει φωτογραφίες και βίντεο ντοκουμέντο απο την μεταφορά όπλων απο την Τουρκία στους τρομοκράτες τζιχαντιστές της Συρίας.Είναι η πρώτη φορά που οπτικό υλικό έρχεται να επιβεβαιώσει αυτά που διαψεύδει η ισλομοσυντηρητική κυβέρνηση της Αγκυρας.
Η εφημερίδα επέλεξε να κάνει τις αποκαλύψεις μια εβδομάδα πριν απο τις βουλευτικές
εκλογές. Στις εικόνες διακρίνονται οβίδες κρυμμένες πίσω απο φάρμακα, μέσα σε φορτηγά που επισήμως είχαν ναυλωθεί απο ανθρωπιστική οργάνωση. Το φορτίο κατασχέθηκε τον Ιανουάριο του 2014, απο την τουρκική οπισθοφυλακή κοντά στα σύνορα με την Συρία.
Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, τα φορτηγά μετέφεραν χιλιάδες βλήματα όλμων, 80.000 πυρομαχικά για όπλα μικρού και μεγάλου διαμετρήματος και εκατοντάδες εκτοξευτές ρουκετών. Τα όπλα ήταν ρωσικής κατασκευής και προέλευσης απο τις χώρες της πρώην σοβιετικής ένωσης.
Η υποθεση έχει εξελιχθεί σε πολιτικό σκάνδαλο καθώς επίσημα έγγραφα που δημοσιεύθηκαν στο ιντερνετ, αποδυκνείουν ότι τα φορτηγά ανήκουν στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες (ΜΙΤ)! Τα όπλα είχαν παραλήπτες τους τρομοκράτες τζιχαντιστές στον πόλεμο κατά του Μπάσαρ Αλ Άσαντ.
Υπήρχαν υποψίες  απο τους δυτικούς συμμάχους της Τουρκίας, ότι η τουρκική κυβέρνηση υποστήριζε τους τζιχαντιστές αλλά μέχρι σήμερα δεν υπήρχαν αποδείξεις.
Μετά την αποκάλυψη, η  κυβέρνηση έχει επιβάλει ένα μηντιακό black out ακόμα και στα κοινωνικά δίκτυα. Οι αρχές της χώρας ξεκίνησαν έρευνα και περισσότερα απο 50 άτομα τελούν υπο κράτηση μεταξύ αυτών αστυνομικοί, στρατιωτικοί και δικαστές.
Ο Ερντογάν απέδωσε το σκάνδαλο στην οργάνωση του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν έναν απο τους πρώην συμμάχους του τον οποίο κατηγορεί απο το 2013 ότι θέλει να ρίξει την κυβέρνηση του.  Σε μια σπάνια δημόσια τοποθέτηση του στα μέσα Μάιου ο Ερντογάν είχε δηλώσει ότι ο έλεγχος των φορτηγών ήταν μια προδοσία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου