Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Δίκη Τσοχατζόπουλου. Σημίτης: Έγιναν τα μύρια όσα! Έπρεπε να τα αναφέρεις. Άκης: Είναι ψέμα!



Μεγάλη ένταση προκλήθηκε κατά την ολοκλήρωση της κατάθεση του Κ. Σημίτη, με τον πρώην υπουργό Ακη Τσοχατζόπουλου να προχωρά σε ερωτήσεις. "Στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης έγιναν τα μύρια όσα. Και εσύ έπρεπε να τα αναφέρεις" ήταν τα τελευταία λόγια του πρώην πρωθυπουργού λίγο πριν φύγει. "Είναι ψέμα!" φώναξε ο Ακης Τσοχατζόπουλος.
Αναλυτικά ο διάλογος, που κατέληξε με τον Κ. Σημίτη να "κουνά το δάχτυλο" στον Άκη Τσοχατζόπουλο:

Άκης: Θα μου δώσετε το δικαίωμα να ρωτήσω κυρία πρόεδρε;
Πρόεδρος: Επιλέξτε κάποιες ερωτήσεις...
Άκης: Αφήστε με να πάρω το λόγο για να βοηθήσω το δικαστήριο, να πούμε εμείς οι δυο τί εχει ειπωθεί στο ΚΥΣΕΑ. Φανηκε ότι δεν είναι γνωστές οι διαδικασίες. Το ΚΥΣΕΑ είναι το ανώτατο κυβερνητικό όργανο για να εξασφαλίσει την επάρκεια και την εξοπλιστική ικανότητα και την ισχύ της χώρας. Ορθώς ο κ. πρόεδρος είπε ότι το διαπιστώσαμε μετά τα Ίμια, όπου είδαμε την ανάγκη.
Πρόεδρος: Ρωτήστε σωστά...
Ακης: Ειμαι υπό υπαγόρευση. Δεν είναι δεκτό αυτό.
Ζηγρας: ...
Ακης:  Κύριους και πράκτορες παρακαλώ να μην παρεμβαίνουν εδώ μέσα... Ξεκινήσαμε να αλλάξουμε την κατάσταση και αυτό γίνεται μέσα από την κρίση του ΚΥΣΕΑ. Οι αποφάσεις του είναι κυβερνητικές, πολιτικές και δεν κρίνονται υπό αμφισβήτηση. Εγώ εισηγούμαι στο ΚΥΣΕΑ, εισηγήθηκα την πολιτική της εθνικής Αμυνας,
Πρόεδρος: Αρα ρωτάτε το μάρτυρα αν συμφωνεί...
Άκης: Αυτό που έχει παραχθεί είναι το συνολο των ενόπλων δυνάμεων, δεν εισηγούμαι εγώ. Γίνεται συζήτηση στο ΚΥΣΕΑ. Η πρόταση η γραπτή στο ΚΥΣΕΑ έρχεται από το αρμόδιο συμβούλιο. Εγώ έχω την πολιτική ευθύνη για τις αποφάσεις του υπουργείου, όμως το ΚΥΣΕΑ έχει δικιά του απόφαση ξεχωριστή. Ένας τέτοιος θεσμός σαν το ΚΥΣΕΑ, δεν υπάρχει καμία δυνατότητα αμφισβήτησης ή δωροδοκίας.
Πρόεδρος: Σας παρακαλώ... Κυρία γραμματέα γράψτε..
Ακης: Τί να γράψετε... Δεν υπάρχει δωροδοκία στο ΚΥΣΕΑ. Τί να γράψετε...; Δεν δέχομαι ότι υπήρξε δωροδοκία.
Πρόεδρος (προς Σημίτη): Καθίστε κάτω κ. μάρτυρα
Σημίτης: Ηθελα να πω το εξής: Όπως αποδείχθηκε για την πρωτόδικη διαδικασία στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας έγιναν τα μύρια όσα. Αυτά έπρεπε να τα αναφέρεις όλα:
Ακης: Αυτό είναι ψέμα. Είναι όλα ψέματα. Δεν ανέχομαι...


http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου