Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Οι φρικτές λεπτομέρειες στην "υπόθεση Άννυ"


Ως ιδιαίτερα ειδεχθή χαρακτήρισε τον τρόπο δολοφονίας και εξαφάνισης της τετράχρονης Αννυς -τόσο για τα ελληνικά, όσο και για τα διεθνή δεδομένα- από τον 27χρονο βιολογικό πατέρα, ο διοικητής Δ/νσης Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχος Χρήστος Παπαζαφείρης. “Δεν υπάρχει περίπτωση να βρούμε ούτε κόκκαλο από το πτώμα της τετράχρονης” σημείωσε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο δράστης σχεδόν πολτοποίησε το μικρό κοριτσάκι. Ο πατέρας,
δράστης του ειδεχθούς εγκλήματος, λέει ότι βρήκε το παιδί νεκρό, αλλά δεν παραδέχεται ότι το σκότωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ο 27χρονος εξαφάνισε το πτώμα με τόσο δραστικό τρόπο που αποκλείεται ακόμη και η ανεύρεση τμημάτων στην αποχέτευση του σπιτιού όπου φέρεται να πέταξε τα τεμάχια.
Ο 27χρονος δράστης, μετά το έγκλημα, το οποίο προσδιορίζεται ότι έγινε μεταξύ Μ. Τετάρτης 08/04 και Μ. Παρασκευής 10/04, πούλησε την κούνια, το καρότσι και τα παιχνίδια του παιδιού σε Ρουμάνο, έναντι 55 ευρώ.

Ως προς τα κίνητρα, ανέφερε πως ο πατέρας ζήλευε την 25χρονη μητέρα, η οποία είχε βρει έναν νέο φίλο και είχε ταξιδέψει μαζί του στη Γερμανία, όπως ενημέρωσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Προπηλακίστηκε ο πατέρας

Νωρίτερα, ο πατέρας δέχτηκε επίθεση από συγκεντρωμένους έξω από τα Δικαστήρια. Ο Στάνισλαβ Μπακαρντζίεβ οδηγήθηκε στην είσοδο των δικαστηρίων μέσα σε αστυνομικό κλοιό και υπό έναν καταιγισμό ύβρεων και απειλών.

Μαζί του μεταφέρθηκε στον εισαγγελέα και η 25χρονη μητέρα, η οποία ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί την προσεχή Πέμπτη. Καλείται να απολογηθεί για το κακούργημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο καθώς και για ψευδορκία.

Ο 27χρονος, ο οποίος δεν συνοδευόταν από δικηγόρο, βαρύνεται με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, περιύβρισης νεκρού, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας και ηθικής αυτουργίας σε ψευδορκία.

Μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος. Θα οδηγηθεί στις φυλακές της Κέρκυρας, όπου θα φυλακιστεί σε ειδικό κελί ώστε να μην έρθει σε επαφή με άλλους κρατουμένους.

Οι φρικαλέες λεπτομέρειες του εγκλήματος

Σοκ προκαλούν οι λεπτομέρειες της άγριας δολοφονίας της 4χρονης Άννυ απο τα χέρια του ίδιου της του πατέρα. Για δυο ολόκληρες ημέρες ο 27χρονος παιδοκτόνος πολτοποιούσε με σφυρί και έβραζε στο υπόγειο διαμέρισμα της Μιχαήλ Βόδα το άψυχο σώμα της κόρης του προκειμένου να εξαφανίσει κάθε ίχνος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 27χρονος υποστήριξε κατά την ανάκριση του από τους αστυνομικούς πως "ξύπνησε" αφού είχε πάρει τη δόση του και είδε το παιδί μέσα στα αίματα νεκρό.

"Τότε σκέφτηκα ότι πρέπει να εξαφανίσω με κάθε τρόπο τα ίχνη της. Αν το μάθαινε η γυναίκα μου θα έφευγε για πάντα με το φίλο της στη Γερμανία. Θα με θεωρούσε άχρηστο. Αποφάσισα να την εξαφανίσω", φέρεται να δήλωσε.

"Φοβήθηκα την αντίδραση της Ντιντί (Δημητρίνα Μπορίσοβα). Θα μου επέρριπτε ευθύνες για τον θάνατο του παιδιού, που μου είχε αφήσει να προσέχω. Θα έφευγε από κοντά μου. Δεν μπορώ χωρίς αυτή. Θα έφευγε στη Γερμανία. Προσπάθησα να το εξαφανίσω για να μην την χάσω", φέρεται να πρόσθεσε.

Ο 27χρονος εφάρμοσε ένα σχέδιο για να εξαφανίσει κάθε ίχνος του ειδεχθούς του εγκλήματος.

Αφού έπλυνε με χλωρίνη και άζαξ όλο το σπίτι, ήταν έτοιμος να αλλάξει και τις σωληνώσεις του διαμερίσματος.

Το μαχαίρι με το οποίο τεμάχισε το κοριτσάκι δεν βρέθηκε ποτέ.

Το φρικαλέο έγκλημα πραγματοποιήθηκε τη Μεγάλη Εβδομάδα. Η Άννυ βίωνε σκληρές στιγμές στα χέρια του πατέρα της, με τον οποίο διέμενε εκείνο το διάστημα.

"Ξύπνησα μετά από χρήση ναρκωτικών και είδα την Άννυ νεκρή στον καναπέ. Ήταν άρρωστη, αλλά δεν ήξερα τι είχε" είπε στους αστυνομικούς ο πατέρας - δολοφόνος.

Εικόνες σοκ

Απόλυτα ψύχραιμος και χωρίς ίχνος μεταμέλειας άρχισε να περιγράφει στους αστυνομικούς πως εξαφάνισε το παιδί και τα ίχνη.

“Από την έρευνα προέκυψε ότι το σπίτι ήταν γεμάτο αίματα που ταυτοποιήθηκαν με του παιδιού. Ακόμα και σε μαχαίρι βρέθηκαν ίχνη αίματος, στην τουαλέτα, στα σεντόνια, παντού”, δήλωσε ένας αστυνομικός, για να προσθέσει: “Πήρε μια πλαστική  λεκάνη και με το μαχαίρι άρχισε να τεμαχίζει και να πολτοποιεί το άψυχο κορμάκι της μικρής”.

Αφού έκλεισε με πετσέτες όλα τα παράθυρα και τις πόρτες του διαμερίσματος προκειμένου να μην βγαίνουν οι υδρατμοί πήρε μια μεγάλη κατσαρόλα και άρχισε να βράζει τα πολτοποιημένα μέρη του παιδιού.

Σκοπός να το κάνει να φαίνεται ως φαγητό και για το όλο αυτό έριξε ρύζι και πατάτες μέσα στην κατσαρόλα.

"Το έβραζα για δυο ημέρες...” είπε στους αστυνομικούς και πρόσθεσε: “Στη συνέχεια το έβαλα σε αλουμινόχαρτο και πλαστικές σακούλες και πέταγα στους γύρω κάδους τα κομμάτια. Τελευταίο κομμάτι το άφησα ανήμερα του Πάσχα”.

Στη συνέχεια αφού εξαφάνισε το πτώμα, είπε στην 25χρονη -που είχε επιστρέψει από τη Γερμανία- ότι το παιδί εξαφανίστηκε και αφού επισκέφτηκαν αρχικά την πατρίδα τους γύρισαν στην Αθήνα.

Στις 21 Απριλίου πηγαίνουν στο "Χαμόγελο του Παιδιού". Τρεις ημέρες μετά πηγαίνουν στο Τμήμα Ασφαλείας Ομονοίας και λένε ότι το παιδί χάθηκε.

"Κάθε μέρα μας έλεγαν ένα διαφορετικό σενάριο. Ότι  εξαφανίστηκε, ότι το απήγαγαν, ότι χάθηκε μόνο του από το σπίτι", λέει αστυνομικός και προσθέτει: "Αρχικά μας είπε ότι στις 19 Απριλίου το επέστρεψε το κοριτσάκι στη μητέρα του. Μετά άρχισε να λέει πως στις 6 και 45 το πρωί της 18ης Απριλίου ξύπνησε και δεν ήταν η Άννυ στην κούνια της. Η πόρτα ήταν μισάνοιχτη και το παιδί χαμένο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου