Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Πολυπόθητη ή μη συμφωνία;


Του Παναγιώτη Νανούδη

Η ελληνική οικονομία μπορεί να στέρεψε από μετρητά και η υπομονή των Ελλήνων όμως εξαντλήθηκε οριστικά. Οι ατελείωτες ώρες διαπραγμάτευσης και τα πολυέξοδα ταξίδια για μια αξιοπρεπή συμφωνία, μάλλον ακόμη πιο χρεωμένους θα μας βρει…


Αν και το καλοκαίρι έρχεται με τους καλύτερους οιωνούς τουριστικά, η ψυχολογία των πολιτών λιώνει από την αβεβαιότητα της επιβίωσης του. Η κυβέρνηση δίνει τον αγώνα της και απ’ ότι φαίνεται οι πολίτες ακόμη την στηρίζουν.

Μια συμφωνία με περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων σίγουρα αποτελεί ρήξη μιας εκβιαστικής διαπραγμάτευσης και η πλειοψηφία των πολιτών ευτυχώς την προτιμάει από την οικονομική υποδούλωση των επόμενων γενεών.

Η χώρα έχει ανάγκη από φωνή πολιτική και άκρως δημοκρατική. Από πότε ένα δημοψήφισμα κρίνεται επικίνδυνο και απειλητικό; Ίσως από τότε που το χρήματο-πολιτικό σύστημα γνωρίζει ότι θα χάσει την δύναμη του. Από πότε οι Έλληνες αγάπησαν πιο πολύ το ευρώ από την δραχμή; Μάλλον από ποτέ… Άδικα, λοιπόν, τρομοκρατούν τον κόσμο κάποιοι άνανδροι πολιτικοί και καλοβαλμένοι δημοσιογράφοι.

Η Ελλάδα δίνει την μάχη της στα νούμερα, όχι όμως και στο ψυχικό της ανάστημα. Οι Έλληνες ξέρουν να κρατούν… Δεν υπέκυψαν ποτέ, δεν θα υποκύψουν ούτε τώρα. Με συμφωνία ή μη… το μέλλον δεν τους φοβίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου