Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Επίσκεψη μαθητών του 1ου Δ.Σ. στο Δημαρχείο Σκύδρας



Μαθήτριες και μαθητές της Ε2΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκύδρας επισκέφτηκαν το Δημαρχείο, την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015, με τη συνοδεία του Διευθυντή τους και υπεύθυνου του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής Κωνσταντίνου Τσιάτσια.  Την υποδοχή και ενημέρωσή τους πάνω στα θέματα της οργάνωσης, λειτουργίας κι άσκησης των δημοτικών αρμοδιοτήτων ανέλαβε ο Διευθυντής του Δήμου Ιγνάτης Καραπαναγιώτης.

Στην αίθουσα, μάλιστα, του Δημοτικού Συμβουλίου, τα παιδιά αναπαράστησαν συνεδρίαση συζητώντας διάφορα θέματα, όπως αδέσποτα, καθαριότητα, δημοτικά τέλη.
Λίγο αργότερα ξεναγήθηκαν στους χώρους εργασίας του Δημαρχείου.
Ακολούθησε η συνάντηση με τη Δήμαρχο Κατερίνα Ιγνατιάδου, στην οποία τα παιδιά έθεσαν, προφορικά και γραπτά, το αίτημα της τοποθέτησης δύο κάδων απορριμμάτων στην αυλή του Σχολείου, « γιατί τα απογεύματα παίζουν πολλά παιδιά που έρχονται από όλες τις γειτονιές της Σκύδρας και τα σκουπίδια δεν έχουν που να τα πετάξουν», ενώ αναφέρθηκαν και σε περιπτώσεις συμπολιτών μας που δεν σέβονται το περιβάλλον, πετώντας τ΄ απορρίμματα ανεξέλεγκτα.
Όπως, ήταν φυσικό. η συζήτησε περιστράφηκε βασικά στο θέμα της καθαριότητας. Η Δήμαρχος τόνισε, για μια ακόμη φορά, πως για να διατηρηθεί η πόλη και τα χωριά μας καθαρά θα πρέπει να συνεργαστούμε και να συμπράξουμε όλοι μας, κι ότι εδώ η συμβολή των παιδιών είναι σημαντική, διότι μπορούν να λειτουργήσουν παραδειγματικά για τους υπόλοιπους. Κι έλλειψη εργατικού δυναμικού να μην είχε ο Δήμος, όπως τώρα, και πάλι θα ήταν δύσκολο ν΄ ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της καθαριότητας, εφόσον δεν υπάρχει ανάλογη παιδεία και συμπεριφορά από συνδημότες κι επισκέπτες του Δήμου μας.
Στη συζήτησε συμμετείχε ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας Χρίστος Μακρίδης κάνοντας ανάλογη τοποθέτηση και δεσμευόμενος να προσθέσει ο Δήμος, άμεσα, δυο κάδους στη σχολική αυλή.
Με το κλείσιμο της συνάντησης, η Δήμαρχος δήλωσε ότι νιώθει μεγάλη ικανοποίηση όταν συζητάει με παιδιά, Αφού τα ευχαρίστησε, ευχήθηκε καλό καλοκαίρι, με τα παιδιά και το δάσκαλο ν΄ ανταποδίδουν ευγενικά.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου