Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Η Αθήνα ψηφίστηκε ως ο 3ος καλύτερος προορισμός στην Ευρώπη



Είκοσι προορισμοί διαγωνίστηκαν για τον τίτλο του Καλύτερου Ευρωπαϊκού προορισμού για το 2015. Μετά από 3 εβδομάδες ψηφοφορίας, το Μπορντώ αναδείχθηκε πρώτο, ενώ η Λισαβώνα και η Αθήνα συμπληρώνουν την τριάδα των καλύτερων προορισμών στην Ευρώπη.
Όπως αναφέρεται στο europeanbestdestinations.com, τον ιστότοπο που διενήργησε την ψηφοφορία, η Αθήνα θεωρείται το λίκνο του Δυτικού Πολιτισμού.
Με το πέρασμα των χρόνων, πλήθος κατακτητών κατέλαβαν την Αθήνα, μοναδικά, υπέροχα μνημεία δημιουργήθηκαν με αποτέλεσμα μια σπάνια ιστορική αύρα να είναι εμφανής παντού στην πόλη.
Το σύγχρονο αστικό τοπίο της πόλης αντανακλά την συναρπαστική ιστορία της, το πολυ-πολιτισμικό σύγχρονο πρόσωπο της, καθώς και την υποδομή και τις εγκαταστάσεις. Με άλλα λόγια, η Αθήνα είναι ένας must προορισμός που συνδυάζει τις σύγχρονες αστικές καινοτομίες με την ιστορία, τον πολιτισμό και τη φυσική ομορφιά καθ” όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Την λίστα των προορισμών που ξεχώρισαν συμπληρώνουν η Βαλέτα, η Ρίγα, οι Βρυξέλλες ενώ η Βαρκελώνη, η Ρώμη, η Βιέννη, η Κωνσταντινούπολη και η Μαδρίτη βρέθηκαν εκτός της πρώτης δεκάδας.
Συνολικά, 244.696 άνθρωποι ψήφισαν και επηρέασαν το αποτέλεσμα με την επιλογή τους.
Δείτε τη λίστα με τους 10 Κορυφαίους Προορισμούς στην Ευρώπη για το 2015:

1. Μπορντώ
2. Λισαβόνα
3. Αθήνα
4. Βαλέτα Μάλτας
5. Ρίγα
6. Ζάγκρεμπ
7. Λιουμπιάνα
8. Ινσμπρουγκ
9. Μιλάνο
10. Βρυξέλλες

Πηγή: Europeanbestdestinations

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου