Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Παρουσίαση Αντιφασιστικών βιβλίων από την Τ.Ο. Πέλλας του ΚΚΕ στην Σκύδρα



Η Τομεακή Οργάνωση Πέλλας του ΚΚΕ πραγματοποίησε εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Σκύδρας για την παρουσίαση των αντιφασιστικών βιβλίων «Φασισμός και κοινωνική επανάσταση» του Ρ.Πάλμε Ντατ και «Ποιος βοήθησε τον Χίτλερ;» του Ι.Μιχαϊλοβιτς Μάϊσκι με ομιλήτρια την Θεανώ Καπέτη, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.
       Η Θεανώ Καπέτη στην τοποθέτησή της αναφέρθηκε στις συνθήκες και προϋποθέσεις «γέννησης» του φασισμού από τα σπλάχνα του καπιταλιστικού συστήματος, σε ποια φάση της εξέλιξής του καπιταλισμού εμφανίζεται, ποιος είναι ο μόνος δρόμος για την κατάργησή του με αναφορά στην πάλη του λαού μας στις σημερινές συνθήκες.

      
 «Έχει σημασία  να κατανοηθεί ότι ο φασισμός αποτελεί μορφή άσκησης της εξουσίας των μονοπωλίων και πρέπει να κατανοηθεί ποια είναι η γραμμή αντιμετώπισής του από τον λαό μας και την πρωτοπορία της εργατικής τάξης. Αντίστοιχα, πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί σήμερα το φασιστικό-ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής και ποιες είναι οι ευθύνες όλων μας, ώστε να δημιουργούν αντισώματα απέναντι στο φασισμό - ναζισμό», επισήμανε η Θεανώ Καπέτη.
       Με αφορμή τα συμπεράσματα, στάθηκε στην εξελισσόμενη αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος, στο χαρακτήρα και το ρόλο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που αναλαμβάνει να συνεχίσει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική και να συμβάλει στην ανάκαμψη της κερδοφορίας του κεφαλαίου, υλοποιώντας επώδυνα για το λαό μέτρα.
       Ιδιαίτερα στάθηκε στην κριτική που γίνεται στο ΚΚΕ ότι δήθεν παραπέμπει το θέμα της αποδέ-σμευσης από την ΕΕ στη Δευτέρα Παρουσία, αφού το συνδέει με τη λαϊκή εξουσία. Η Θ. Καπέτη σημείωσε ότι είναι άλλο πράγμα η αποδέσμευση να γίνεται με επιλογή του κεφαλαίου κι άλλο με επιλογή της εργατικής τάξης και των συμμάχων της.
      Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Στη δική μας αντίληψη η αποδέσμευση προκύπτει μέσα σε μια πορεία συγκρούσεων με τον ταξικό αντίπαλο, μέσα από τη συνειδητή απόφαση της εργατικής τάξης να πάρει την εξουσία και τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια της. Την αποδέσμευση την αποφασίζει και τη δρομολογεί ο αποφασισμένος και απελευθερωμένος από τα καπιταλιστικά δεσμά λαός, η εργατική εξουσία, το προλεταριακό κράτος. Φυσικά, η αποδέσμευση από την ΕΕ είναι ουσιαστική προϋπόθεση για ένα φιλολαϊκό δρόμο ανάπτυξης, για την αξιοποίηση όλων των (σε μικρό ή σε μεγαλύτερο βαθμό) αναξιοποίητων παραγωγικών - αναπτυξιακών δυνατοτήτων της χώρας.  Η πρότασή μας, λοιπόν, είναι η μοναδική που δε στοιχίζει τα λαϊκά συμφέροντα κάτω από ξένες σημαίες. Είναι μια συνειδητή, σχεδιασμένη πορεία για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, για έναν ανώτερο τρόπο οργάνωσης της κοινωνικής παραγωγής που στο τιμόνι της εξουσίας - διακυβέρνησης θα βρίσκεται η εργατική τάξη».
                                   
                                                   Τομεακή Οργάνωση Πέλλας του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου