Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Ολοκλήρωση ημερίδας για την απασχόληση ευπαθών ομάδων Ν.Πέλλας



Στο Πνευματικό Κέντρο Σκύδρας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 22/06/2015 ημερίδα που διοργανώθηκε από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΣΕΠΑ» και το Δήμο Σκύδρας, που είναι εταίρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης, με τίτλο: «Προβολή των αποτελεσμάτων των δράσεων του έργου με βάση τους στόχους».

Κεντρικοί ομιλητές ήταν η Ανδριάνα Σωτηριάδου , υπεύθυνη διαχείρισης, που παρουσίασε τα αποτελέσματα του σχεδίου παρέμβασης της πράξης μέχρι τη δεδομένη χρονική περίοδο και ο Γεώργιος Άικος , νομικός και οικονομολόγος, ο οποίος παρουσίασε τις βασικές έννοιες της Κοινωνικής Οικονομίας καθώς και το θεσμικό πλαίσιο της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας.
Την ημερίδα άνοιξε η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου , ως εταίρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης, η οποία μίλησε για τη έργο της Αναπτυξιακής Σύμπραξης και την ανάγκη ανάπτυξης της Κοινωνικής Οικονομίας όχι μόνο στην περιοχή παρέμβασης, αλλά και στην Ελλάδα γενικότερα. Την ημερίδα χαιρέτησε η πρόεδρος του Συλλόγου Μονογονεϊκών Οικογενειών «ΕΛΠΙΔΑ» Γεωργία Γαβριηλίδου.
Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι όλων των εταίρων της Αναπτυξιακής Σύμπραξης, οι ωφελούμενοι του συγκεκριμένου σχεδίου παρέμβασης, σύμβουλοι και εκπαιδευτές που εργάστηκαν για την πράξη καθώς και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου της Σκύδρας.
Στη συζήτηση που ακολούθησε τέθηκαν αρκετά ερωτήματα σχετικά με την σύσταση των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων και πως μπορούν να χρηματοδοτηθούν καθώς η παρούσα οικονομική κατάσταση της χώρας δεν αφήνει περιθώρια για σύσταση εταιριών με ίδια κεφάλαια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου