Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Διπλό ηχηρό μήνυμα στήριξης από Γαλλία και Ιταλία – Σαπέν: «Θέμα Δημοκρατίας η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ»



Σε μία από τις πλέον κρίσιμες στιγμές για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων και την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, η χώρα μας φαίνεται πως βρίσκει έναν ισχυρό σύμμαχο.Και μάλιστα την πιο κατάλληλη στιγμή, αφού το χθεσινό Eurogroup έφερε την ρήξη… ένα βήμα πιο κοντά, ενώ ακόμη και το ότι το δημοψήφισμα πήρε το «πράσινο φως» από την Βουλή, δεν… ηρεμεί τα πνεύματα αφού μετά την απόσυρση της πρότασης των Θεσμών, το ερώτημα που θα τεθεί στις 5 Ιουλίου στον ελληνικό λαό είναι ακόμη μετέωρο.

Αυτή την δύσκολη στιγμή λοιπόν, έρχεται η υποστήριξη από την Γαλλία.
«Αυτό που συνέβη σήμερα δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα έφυγε από την Ευρωζώνη», τόνισε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup απόντος του Γιάνη Βαρουφάκη, τονίζοντας ότι η Γαλλία είναι έτοιμη για επανέναρξη των συνομιλιών ανά πάσα στιγμή -»πριν τις 30 Ιουνίου, στις 30 Ιουνίου, μετά τις 30 Ιουνίου».
Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας ανέφερε στην κλειστή συνεδρίαση των 18: «Εμείς εργαστήκαμε να χτίσουμε την Ευρωζώνη και δεν θα την αποδομήσουμε με μια απλοϊκή απόφαση. Είναι θέμα Δημοκρατίας».
Η παρέμβαση αυτή του Μισέλ Σαπέν «τάραξε τα νερά» και προκάλεσε αντιδράσεις για τους χειρισμούς του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Ακολούθως, ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Πιερ Κάρλο Παντοάν τόνισε πως «η μη παράταση του προγράμματος για την Ελλάδα δεν σημαίνει ότι τίθεται αυτόματα εκτός Ευρωζώνης. Δεν υπάρχει καμία νομική οδός που να το επιτρέπει κάτι τέτοιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου