Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

"Τα πήρε στο κρανίο" ο Γιούνκερ με τον Αλέξη.



Λάβρος κατά της κυβέρνησης εμφανίστηκε σε νέες του δηλώσεις ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σημειώνοντας ότι το Μαξίμου μεταφέρει στους ψηφοφόρους πράγματα που δεν έχει πει ο ίδιος.Ο κ. Γιούνκερ εξέφρασε την άποψη ότι είναι τεράστιο λάθος να αυξηθεί ο ΦΠΑ σε φάρμακα και ηλεκτρονικό ρεύμα, για να συμπληρώσει ότι είχε προτείνει άλλους τρόπους για να βελτιωθεί ο προϋπολογισμός, όπως μία περικοπή στις αμυντικές δαπάνες.Και πρόσθεσε εμφανώς οργισμένος εναντίον του Μαξίμου: "Δεν με ενδιαφέρει η ελληνική κυβέρνηση αλλά ο λαός".


Συνέχισε λέγοντας ότι "ίσως πράγματι τα φτωχότερα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας υποφέρουν περισσότερο από τους άλλους Ευρωπαίους, λόγω των προγραμμάτων προσαρμογής που έπρεπε να εφαρμοστούν".

"Η συζήτηση στην Ελλάδα και εκτός Ελλάδας θα ήταν πιο εύκολη, εάν η ελληνική κυβέρνηση έλεγε ακριβώς τι προτείνει η Κομισιόν, τι πραγματικά προτείνει. Λένε στους πολίτες τους πράγματα που δεν περιλαμβάνονται σε αυτά που έχω πει προς τον έλληνα πρωθυπουργό", επισημαίνει.

Τόνισε ότι πρότεινε στον έλληνα πρωθυπουργό ένα πρόγραμμα 35 δισ. ευρώ από τώρα ως το 2020, προκειμένου να στηριχθούν οι επενδύσεις στην Ελλάδα.

Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι έχει να επικοινωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα από την περασμένη Κυριακή, οπότε οι διαπραγματεύσεις οδηγήθηκαν σε ναυάγιο.

"Αποφάσισα να σταματήσω να διαπραγματεύομαι με την Ελλάδα, γιατί οι διαπραγματεύσεις, δεδομένης της ελληνικής θέσης, δεν οδηγούν πουθενά", κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου