Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Σήμερα η κρίσιμη συνάντηση Τσίπρα με Μέρκελ και Ολάντ.



Οριστικοποιήθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής (CELAC), που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη και την Πέμπτη στις Βρυξέλλες.Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του Πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας θα έχει επίσης συναντήσεις με την πρόεδρο της Χιλής Μισέλ Μπατσελέτ, την πρόεδρο της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ, τον πρόεδρο της
Βολιβίας Έβο Μοράλες, τον Πρόεδρο του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα, τον Αντιπρόεδρο της Κούβας Μιγκέλ Ντίαζ - Κανέλ και τον υπουργό Εξωτερικών της Αργεντινής Έκτορ Τίμερμαν.
Νωρίτερα χθες, τέλος στο θρίλερ και την αγωνία για το αν θα πραγματοποιούνταν σήμερα Τετάρτη η τριμερής συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ είχε δώσει γερμανός αξιωματούχος.

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος της Γερμανικής κυβέρνησης επιβεβαίωσε, σύμφωνα με το Bloomberg αλλά και το ιταλικό ANSA, τη συνάντηση των τριών ηγετών μετά το δείπνο των ηγετών της ΕΕ που θα γίνει στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου